perjantai 4. marraskuuta 2016

Nälkämaa Luotikuja IPA Magnum


Kuulin, että Nälkämaa-mustalaispanijat Aleksi Haapavaara ja Sami Leinonen ovat tehneet uuden parannetun version Luotikuja IPAsta Hoppingilla ja tuote olisi tarjolla Kajaanissa. Hyppäsin tietysti oitis taas Norran ATR:n siiville ja vaihdoin lumisen pääkaupunkiseudun lähes yhtä lumiseen Kainuuseen. Tsekkasin nopeasti Kajaanijoen tämänvuotisen kekripukin kunnon, vedin kaulukset pystyyn ja siirryin Luotikujalle notkumaan odotellen baarin avautumista. Rauhallisempi tunnelma viimaisessa pikkupakkasessa kuin maaliskuussa, baarien nimet näyttää taas kujalla vaihtuneen.

Saint Kukossa ei mitään merkkejä IPAsta, mutta baarimestari myönsi tuotetta löytyvän. Epäili samalla, olisiko se vielä tarpeeksi viileää. Ilmeisesti olin ensimmäinen kaupallinen asiakas tälle oluelle. Kakkosversio kantaa Magnum-liitettä, vahvuus nyt 5,5%. Sekä aromi- että katkerohumalointia lisätty. Värikin näyttää muuttuneen, nyt huomattavasti vaaleampi, sameaa edelleen, tiivistä vaahtoa. Tuoksussa kypsää hedelmää. Lämpötila ehkä jo liiankin kylmää, hyvin pehmeää, matalahiilihappoista. Luumua, kiiviä, persikkaa, ehkä liiankin ylikypsää hedelmäisyyttä. Keskitäyteläisessä rungossa on maltaan tukea, mutta enemmänkin voisi olla. Appelsiinia jatkossa, sitrus tulee mukaan lämmetessä. Katkeruutta oli siis luvassa lisää tähän versioon ja näin todellakin on. Kuiva jälkimaku on pitkään kestävä. Ei hartsia tai kalkkia. Tämähän tuntuu aivan eri oluelta kuin aiempi variaatio ja eteenpäin on menty kaikilla osa-alueilla. Itse anniskelupaikassa ei muutoksia, Popedaa kuulin taas. Kajaani, Saint Kukko, 4.11.2016. 

2 kommenttia:

Pr0m0 kirjoitti...

Puusilmä!

Ravintolassamme uusi lattia, keskitilanjakaja hävitetty, sohvaryhmä tiskin edessä, punaiset listat hävinneet, henkilökunta laihtunut, ja popedaa emme myönnä!!! ;D

Tervetuloa uudelleen. Hyvä että olut maistui! :)

Terveisin kyseinen baarimestari.

Ari Juntunen kirjoitti...

Jos ei Popeda, niin Mustajärven soolo ainakin :)