torstai 17. marraskuuta 2016

Kotimainen cocktail -kirjan julkistustilaisuus @ Kämp




Kämpin baarissa tulee harvoin käytyä, joten oli mukava pistäytyä uuden kotimaisen cocktail-kirjan julkistusbileissä. Kirjoittajina Michael Grönfors, Mikael Karttunen, Thomas Lindström ja Jarkko Nikkanen. Monesta yhteydestä tuttu viskikeisari Nikkanen siis mukana, myös Karttuseen ja Grönforsiin olen aiemmin törmännyt tässä uudehkossa roolissani seurapiiriblogistina. Cocktailit ovat itselleni lähes neitseellistä aluetta, mutta aina voi toivoa oppivansa jotain uutta. Cocktaileja oli nyt siis tarjolla, vetäisin aluksi appelsiinisen whiskey sourin. Tämä oli aluksi ihan ok, mutta jäät tuntui välittömästi murskaavan mahdolliset maut alleen. Eivätkö cocktail-geekit luota ainesosien makujen riittävyyteen, kun ne pitää tappaa jäillä? Tämä vielä korostui seuraavassa Old Fashionedissa, jossa jättimäinen jääpala puudutti poskistakin tuntoaistin, kaikki hampaat olisi voitu vetää ruosteisilla hohtimilla irti ilman mitään havaintoa. Campari-vetoisessa Negronissa oli sentään havaittavaa makua, pippuria, joulumausteita. Ikävä kyllä vihaan lähes fanaattisesti joulumausteita. Viimeisessä Hendricks-ginidrinkissä tunkkainen tuorekurkku hallitsi makua liikaa. Saatan olla toivoton tapaus, mutta pitää yrittää tutkia kirjaa jossain välissä, ehkä tässä touhussa on jotain järkeä. Muuten tilaisuus oli kaikin puolin miellyttävä. Työnjako kirjassa oli suuntaa-antavasti Grönfors historia, Karttunen reseptit, Lindström alkoholi, Nikkanen viski. Tai jotain sinne päin, pyydän anteeksi kaikkiin suuntiin. 

Ei kommentteja: