keskiviikko 23. elokuuta 2017

Pisgah Greybeard IPA
Ensimmäinen kokonainen päivä Ashevillessä, sää edelleen tulikuuman helteinen. Agendalla nyt perusturistiohjelmaa, vuoristoajelua Blue Ridge Parkwaylla länteen päin ja yli 6000 jalassa (noin 1800 m) lämpökin hieman hellitti. Mukava mutkainen reitti, ei liian hirvittäviä rotkopudotuksia vaikkapa Madeiran tai Sardinian tyyliin. 

Tasaisemmalle alustalle päästyä Balsamissa päätin tsekata Waynesvillen pikkukaupungin oluttarjonnan, netin mukaan pari panimoravintolaa idyllisessä vuoristokylässä. Parkkipaikkakin löytyi röyhkeästi huoltoaseman pihasta ja eikun käppäilemään muiden turistien sekaan. Ehdin jo netistä vilkaisemaan, että Boojum Brewing Company Taproom on arvoituksellisesti juuri tiistaina suljettu ja näinhän se olikin. Etukäteen lupaavampi oli korttelin päästä löytynyt Tipping Point Tavernin panimoravintola, mutta se oli lyönyt lapun luukulle lopullisesti. Kolmantena vaihtoehtona oli Frog Level Brewing Company, mutta se aukeni klo 14 ja kello oli tässä vaiheessa 12:45. Agenda ei taipunut niin pitkään odotteluun, joten takaisin bemarin ohjaimiin kohti Ashevilleä. Olutmatkailun arkeahan tämä on, mutta harvoin on näin ikävästi tullut kolme palleaiskua samaan putkeen. 

Huono tuuri jatkui tien päällä, 30 mailin taittamiseen Waynesvillestä Ashevilleen kului toista tuntia moottoritiellä. En ymmärrä, miten tiistaina keskellä päivää tämmöisellä seudulla saadaan moottoritiet jumiin, yhtään Poria isompaa kaupunkia ei ole 200 kilometrin säteellä. Lopulta auto hotellin pihaan ja Ashevillen toinen olutkierros käyntiin. Yhdessä kuvassa näkyy old school -olutmatkailijan perustyökalu, kynällä shortsitaskuun sopivaan karttaan merkityt primäärikohteet.

Päivän ainoa varsinainen ateria Mellow Mushroomin pizza, hippihenkinen ketjuravintola, tullut usein vastaan aiemmilla reissuilla, keskittyy craft-oluen ja pizzan yhdistämiseen. Oluena IPAa Pisgahilta, panimo Ashevillen välittömässä läheisyydessä Black Mountain -kylässä. 6,9%, Nugget ja Chinook, poreilee hieman, mutta matalahiilihappoinen sitruksinen olut. Mallas säestää hyvin Chinookin pihkan tukemana, jopa katkeroakin löytyy. Reissun parhaita oluita,  peräkärrykin siis mukana. Asheville (NC), Mellow Mushroom, 22.8.2017.

Ei kommentteja: