tiistai 4. joulukuuta 2018

Malmgård Hedönist Harry Porter
Kun syksyn Saimaa-paketti katosi postissa, odotin ettei Mikkelin suunnalta lisää näytteitä olisi tulossa. Toisin kuitenkin kävi, heti viimeisimpien Arde&Kusettaja -kannustuskirjoitusten jälkeen postiluukusta kolahti Saimaalta pullon ja tölkin pelkistetty paketti. Tölkissä oli jotain olutcocktailia, sen sysäsin saman tien kierrätykseen. Pidin hetken lähetystä jopa jonkinlaisena henkilökohtaisesti kustomoituna kommenttipalautteena, kun hopheadonistille tulee Hedönist-brändillä tuunattua tavaraa. Näin ei ole, selvisi että muillekin bloggaajille sama paketti on saapunut, ei kuitenkaan Kusettajalle. Harry Porterissa on hieman arvoituksellinen kaksimielinen etikettiteksti, jossa puhutaan kahdesta panimoalan edelläkävijästä. Saimaa ja Malmgård? Tässä nimittäin MBH-suhde menee toisin päin kuin Mikkelissä tölkitetyissä Malmgård-oluissa. Valmistaja on Saimaa Brewing Company, mutta valmistupaikka (sic!) Malmgårdin Panimo. 

5,5%, EBU 40, väriarvo EBC peräti 270. Columbus-humalaa, kauraa, kanelia ja omituista Bourbon Vanilla -ainetta. Suomenkielisessä ainelistassa se on käännetty vaniljauutteeksi. Musta olut, tuoksu voimakkaan vaniljainen. Maku yllättävän ohut, mutta todellakin imelän vaniljainen. Humalat eivät tunnu, mallas ei tule varsinaisesti esiin, mutta ehkä tämän silti sokkotestissäkin olueksi luokittelisi. Se on jotain sekin, mutta ei se mihinkään riitä. Kyseessä ei ole hedönist-kamaa, vaan puhtaasti masökist-osastoa.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Pullon päiväys näyttää olevan skeneä laajasti järkyttäneen Malmgoordin bolsevisoinnin alkuajoilta. Nähtäväksi jää, pysyykö keväisellä Saimaalla miinaan ajanut pernajalaispanimo enää kauaa pinnalla.