keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Mattsson Imperial Porter

Vantaan lentokentän baarissa taas Springsteeniä taustamusiikkina, joten baarimestari Markus taas työvuorossa. Olin jo tilaamassa Stallhagenin Celebrationia, mutta viime hetkellä huomasin ensi kertaa Mattssonin hanalätkän. Tämä Hartwallin Lahden tehtaalle värkkäämä pienempi tuotantolaitos on melkein jo ehtinyt unohtumaan, kun mahdolliset siellä tehdyt oluet on myyty eri nimillä. Nyt sitten on siis lopulta älytty käyttää Mattssonia myös brändinä. Imperial porter, mutta vain 7%. Vaihtelin Markuksen kanssa nopeita kommentteja Springsteenin viimeisimmistä vaiheista ja hieman ihmettelin muistivihon kanssa ympärillä hääräävää mieshenkilöä. 

Siirryin baarin laajennusosan puolelle nauttimaan Mattssonin tuotetta. En ehtinyt kunnolla aloittaa ennen kuin samainen muistivihkoherra saapui esittäytymään. Petteri Ala-Kivimäki Helsingin Sanomista ja halusi haastatella minua Oak Barrelista kertovaan juttuun baarin "kanta-asiakkaana". Huvittava tilanne, mutta en keksinyt heti mitään syytä kieltäytyäkään. Petteri kyseli kaikenlaista ja vastailin sen mitä kykenin. Miika Juntusta ja Kärppiä tuli kommentoitua. Artikkeli ilmestynee joulun jälkeen, saa nähdä pääsenkö juttuun mukaan. Aikaa kului sen verran, että Kajaanin koneen lähtöaika alkoi olla käsillä. Horsin Mattssonin oluen nopeasti tuulensuojaan. Mieleen jäi sen verran, ettei olut kovin herkullista ollut. Ei kunnolla puhdasta paahteisuutta, vaan pikemmin pohjaan palaneen kahvin vivahdetta. Ei raikkaampaa hedelmäisyyttä, vaan nihkeää esanssisuutta. Liian makea, mutta silti ohuehko. Ei siis kovin hyviä vaikutelmia, mutta arvio jäi kovin pikaiseksi. Vantaa, Oak Barrel, 19.12.2018. 

3 kommenttia:

Olutkoira kirjoitti...

Tämän oluen pitäisi olla Mallasjuoman portterin henkinen jatkaja, ei mikään historiaton imperiaali. Prosentit ovat luultavasti samaa luokkaa. Tosin Mallasjuoma itsekin oli historiikkinsa mukaan jo 1958 pettynyt portteriinsa, siis vuosi sen lanseerauksen jälkeen. Pettymys johtui kylläkin myynnistä - ei "vastannut meikäläistä makutyyppiä" - laadusta ei sanottu mitään. RIP Mallasjuoman portteri 1957-1975

Ari Juntunen kirjoitti...

Tämä on varmaan siis sinun näkemys asiasta, ei Hartwallin? En ole huomannut, että Hartwall olisi tässä oluessa vedonnut historialliseen jatkumoon. Itse Mattsson-nimi tietysti viittaa Mallasjuoman historiaan.

Olutkoira kirjoitti...

Tämä on todellakin minun näkemykseni :) Siis ihannemaailmassa(ni) tämän oluen pitäisi olla tuota.