tiistai 19. helmikuuta 2019

Maku West Coast IPA

Makun uusi tölkki-IPA käsittääkseni käytännössä sama Juhani IPA, jota tempaisin viime kesän festarilla. Kun määreenä west coast, niin varsin samea ulkonäkö tulee yllätyksenä. Gluteeniton ja 6,4%, ei tarkempaa raaka-ainerakennetta tiedossa. Tuoksu Saimaata raikkaampi, pihkaa myös, se jatkuu maussakin. Sitrusta on, ei kovin raikas, mutta intensiivisempi hedelmäinen ote. Ei nihkeyttä, mutta nykykatsannossa varsin keskinkertainen teos. Karkeaksi ja kitkeräksi Sysilä kokonaisuutta kuvasi. Aromit kunnossa, mutta rungossa jotain pielessä, ainekset eivät ole balanssissa. Ilkka ei tykännyt jälkimausta, mutta  tanakka peräkärry miellyttää minua aina. En täysin ole sisäistänyt, miten kitkeryys poikkeaa katkeruudesta. Ehkä huonolta maistuva katkeruus on kitkerää. Tämä on siinä rajoilla, ei todellakaan täysosuma oikein millään osa-alueella. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

5 kommenttia:

TBone kirjoitti...

Kummallista. Tämähän on paras Maku moneen vuoteen ja mahdollisesti jopa pienpanimokattauksen maistuvin olut (ellei maistamattomissa ole mustia hevosia).

Ari Juntunen kirjoitti...

Toisaalta ja toisaalta -pyöritykseksi tuo arvio meni. Ehkä viime viikonlopun IPA-maistelu oli vielä liian hyvin muistissa ja rima kohosi korkealle.

TBone kirjoitti...

Ehkä olet pilannut reseptorisi Paneman mehuilla ja happamilla.

Juha kirjoitti...

Minäkään en kyllä oikein pitänyt tästä. Oli aika pettymys muuten niin hyville Makun tuotteille. Ehkä omat odotukset oli liian korkealla.

Porta kirjoitti...

Tätähän täytyy päästä maistamaan. Yleensä Makun tuotteet ovat olleet hyviä.