lauantai 16. helmikuuta 2019

Sori Taproom 2v Juhla -maistelutilaisuus


Kaisaniemen Sori Taproom on nyt toiminut kaksi vuotta ja jonkinlainen juhla-teisting -tilaisuus järjestettiin. Agendalla näytti olevan aiemmin maistelemattomia oluita, joten ilmoittauduin mukaan, homman vetäjänä itse Heikki Uotila. Baarin takahuoneessa siis, ensimmäisenä Sori C Tangerine Shake DIPA, peräti 8,4%,  sameaa, pehmeää, maitoisuus sotkee hedelmäisyyttä. Alkoholi ei tunnu. Liian makeaa, en oikein tykkää. Katkeroa hieman hiipii mukaan, mutta ei se paljoa paranna. Melkoisen epämiellyttävää, Citra-humalan ohella hedelmää lisätty,  se tuntuu jo melko vanhanaikaiselta ysärimeiningiltä, no ehkä 00-luvulta.  Voinee todeta, että mikään oikealla hedelmällä buustattu IPA ei enää herätä mitään myönteistä vaikutelmaa vuonna 2019.


Toinen samanlainen, Sori D Watermelon Shake DIPA, 8,3%. Pehmeää, vaisumpaa kuin edellinen, odotetustikin, koska vesimelonissahan ei titenkään maistu veden ohella mikään muu. Liian makeaa tämäkin. Mosaicia kai seassa, mutta ei erotu maussa.


Seuraavaksi Öllenautin kanssa tehty Lost Antiques, imperial gruit, 10,8%. Tumman ruskea,  paahteista sokeria tuoksussa. Makeaa, karamellia. Mausteinen, tavallaan mielenkiintoinen, ei peräkärryä, mutta ei mitään virhemakuja. Ei oikein maistu millekään, mutta juotavuutta silti olemassa.


Sori Lost Room on imperial baltic porter, todella vahva, 11,5%. Tehty pennsylvanialaisen Voodoon kanssa. Tumma, maltainen, pehmeä, kahvisuuttakin, ei liian makea. Taas alkoholi peittyy. Ei huono, mutta ei silti tehnyt suurempaa vaikutusta. Hedelmäisyyttä ja mallas tuntuu hyvin taustalla.


Lopuksi Sori Midsummer Melancholy Brandy Barrel Aged, yhdessä venäläisen AF Brew'n kanssa,  12,1%. Suklaakonvehteja, hyvin makeaa. Alkoholi nyt esillä tuntuvasti, mutta makeus hallitsee. Nyt jo sellainen juoma, joka ei kiinnosta minua millään tasolla.

Ei kommentteja: