torstai 24. kesäkuuta 2021

Revolution Anti-Hero IPA


 Toukokuussa 2010 Chicagossa kävin vasta-avatussa Revolution-panimoravintolassa. Anti-Hero IPA jäi juomatta, koska se oli tulossa tarjolle vasta myöhemmin samana päivänä. Ja juomatta se on jäänytkin, kunnes tuli nyt vastaan Suomen uuden koronapääkaupungin monopoliputiikissa. Humalakäpypäisellä rähinäremmiunivormuhahmolla on koppalakissa punatähti. Olut on alaotsikolta "An American hop assault", 6,7 %. 65 IBU, Citra, Crystal, Centennial ja Chinook. Tölkin täyttöpäivä 04-09-2021. Ei siis tuoretta, muttei toivottoman vanhaa. 


Keskiruskea kirkas olut, valkeaa vaahtoa. Melko laimea maltainen ja pihkainen tuoksu. Maussa on makeampaa karamellia, hieman parfyymista yrttisyyttä, jotenkin erikoinen marjainen tai ruohoinen vivahde, jollaista en muista pitkään aikaa tavanneeni. Ei siis erityisen hedelmäinen, mutta hyvin kuiva. Kuiva neulasmainen pihkaisuus on todella hallitsevaa ja se kääntyy katkeruudeksi, kuin vanhoina hyvinä aikoina. Todellakin old school -kamaa, josta ikä ja kuljetusmatka ovat höylänneet hedelmäisyyden pois, mutta paljon hyvää on silti jäljellä. Ostopaikka Kajaani, Prisman Alko. 


2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tasan sata vuotta sitten Chicago jazzasi-jammasi salakapakoissa kuin viimestä päivää. New Orleansin kovimmat kundit, Jelly Roll Morton, King Oliver, Louis Armstrong, Kid Ory etal svengasivat kaupungissa, Bix Beiderbecke, etal opiskelivat hot dzäässin pulssin, ensimmäiset broacastingasemat tuuttasivat dzäässin sulosäveleitä etheriin tupakkimainosten lomassa... good old days!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

https://youtu.be/-8TYpVebJ0A