maanantai 28. kesäkuuta 2021

Kroatia - Espanja 3-5, jatko-ottelu

 Hämmästyttävä spektaakkeli Kööpenhaminan Parkenilla. Kroatia näytti jo etukäteen hävinneeltä, kun Perisicillä korona ja Lovren pelikiellossa. Tunnusteleva alku, Espanja silti hallitsi. 20. minuutilla ennennäkemätön tilanne, helppo Pedrin palautus kaukaa maalivahti Unai Simonille, pallo pomppi maaliin. Espanja ei mennyt shokkiin, tai ehkä meni, mutta kokosi itsensä. Hallinta jatkui ja 38. minuutilla tasoitus, Sarabia sai pallon reboundista ja viimeisteli onnistuneesti.


Ennen tunnin täyttymistä Espanja pääsi lopulta johtoon hallittuaan tapahtumia varsin selvästi. Azpilicueta pääsi puskemaan varsin vapaasti luukulta. 10 minuuttia myöhemmin Kroatialla tasoitustilanne, Gvardiol pääsi vetämään läheltä, Unai Simon torjui kuitenkin. Peli jatkui hyvin avoimena. Morata teki paitsiomaalin ja sitten 77. minuutilla jo ratkaisulta tuntuva maali Ferran Torresilta, Kroatian puolustajat täysin ulkona tilanteesta. Kroatia kuitenkin nousi sillasta jatko-otteluun. Vaihtopelaajat Orsic ja Pasalic saivat pallon häkkiin espanjalaisten mokaillessa kunnolla. Tätä en odottanut, todella vaikuttava suoritus Kroatialta. 


Jatko-ottelussa Kroatian voimat hiipuivat, vaikka Kramaricilla oli ensimmäinen avoin maalintekopaikka. Morata ja Oyarzabal saivat pallon maaliin, Olmokin vielä sai tolppaan. Kroatia kaatui saappaat jalassa, mutta Espanjalle ei vieläkään voi oikein suurta menestystä ennustaa. 

 

Ei kommentteja: