tiistai 29. kesäkuuta 2021

Ranska - Sveitsi 3-3, jatko-ottelu, rpk 4-5

Odotetusti Ranska aloitti Bukarestissa hallitsevammin, mutta ei maalipaikkoihin asti. Sitten 15. minuutilla Sveitsin Zuber syötti vasemmalta maalilla ja Seferovic pukkasi hallitusti alanurkkaan, toppari Leglet todella avuton. Ranska anemisoitui tämän jälkeen pahasti, Sveitsi pystyi rikkomaan toistuvasti ja rakensi omia hyökkäyksiään järjestelmällisesti. Ranska yritti ratkaisuja kaukaa, mutta ei niissäkään osoitetta. Vauhtikin hidastui, Ranska omituisen passiivinen.

Toisella puoliskolla alkoi tapahtua. Deschamps varmaan otti hiustenkuivaajan käyttöön pukuhuoneessa, mutta ei heti näkyvää tulosta. Steven Zuber todella vahva ja hankki rangaistuspotkun VAR-tarkistuksella, peli jatkui aika kauan tilanteen jälkeen. Ricardo Rodriguez mokasi pilkun, Lloris pääsi torjumaan. Heti perään Benzema rankaisi, ensin pompotteli tasoituksen soolosuorituksella ja sitten johtoon Mbappen ja Griezmannin esityöstä. 75. minuutilla peli näytti ratkeavan, Pogban upea ylänurkkaveto vei Ranskan jo 3-1 -johtoon. Sveitsi ei yllättäen kuitenkaan luovuttanut. 81. minuutilla Mbabun keskityksestä Seferovic puski voimalla verkkoon kavennuksen. Vaihtomies Gavranovic ehti tehdä paitsiomaalin ja sitten 90. minuutilla oikea tasoitus alanurkkaan Pogban menetyksen jälkeen. Yliajalla vielä Sveitsin vaihtomies Mehmedillä tekopaikka, mutta vielä parempi Ranskan vaihtomies Comanilla, veto ylärimaan. Jatko-otteluun kuitenkin mentiin taas.

Jatko-ottelussa melkoisen kevyttä tempoa, kalpea Benzema vaihtoon, veteraani Giroud sisään. Tasaisesti pelattiin, Mbappella ja Pavardilla paikkoja, myös Giroudilla, mutta Sommer torjui. Lilian Thuramin poika Marcus sisään. Rangaistuspotkukilpailussa kaikki sveitsiläiset onnistuivat, Ranskan suurin tähti Kylian Mbappe viimeisenä laukaisijana epäonnistui, Sommer torjui. Sveitsille ansaittu voitto.