sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Italia - Itävalta 2-1, jatko-ottelu

 Ensimmäisen maailmansodan veriviholliset vastakkain Wembleyllä. Verratti pitää Locatellin poissa avauksesta, Acerbi edelleen loukkaantuneen Chiellinin paikalla. Itävalta aloitti terävästi, mutta Italia lämpeni vähitellen. Varsinkin vasemmalta Spinazzolan kautta pelattiin koko ajan, sitten pallo Verrattille, jonka peli jäi liian pieneksi, ei avaavia syöttöjä. Berardi oikealla jäi työttömäksi. Barella veti innokkaasti, paras ulkosyrjäyritys suoraan kohti Bachmannia. Paras tilanne 32. minuutilla, Immobile laukaisi upeasti ristikkoon. Itävaltakin pystyi vastahyökkäyksiin, mutta aika toivottomilta ne tuntuivat. Italia jauhaa vääjäämättömästi, maali tullenee aikaa myöten toisella puoliskolla tai jatko-ottelussa. Pilkkukisa-eskalointi olisi Italialle paha pettymys. 


Mutta toisin kävi, Itävalta hallitsi toista puoliaikaa suvereenisti. Heti alussa Bonucci menetti pallon Arnautovicille, joka kuitenkin jäi yksin. Hyvä vapaapotkukin 16 metristä, mutta Alaba veti yli. Italia ei nyt saanut omaa peliään millään käyntiin. 65. minuutilla jo sitten yllätys ilmassa. Lainerin keskitys, Alaba jatkoi päällä takanurkalle, josta Arnautovic puski riman kautta verkkoon. VAR-tarkistuksella se kuitenkin osoittautui paitsioksi. Locatelli tuli kentälle, mutta ei käännettä, Itävallalla oli jatkossakin enemmän tilanteita. 


Italialta lopulta ryhtiliike jatko-ottelussa. Federico Chiesa sai heti paikan, mutta Bachmann torjui. Välittömästi perään uusi syöttö samaan paikkaan oikeaan nurkkaan ja nyt Chiesa onnistui. Insigneltä hieno vapaapotku, mutta Bachmann torjui. Sitten painostusta lisää ja vaihtomies Pessina sai pallon häkkiin. En ymmärrä, miten Italia ei tällaista saanut aiemmin aikaan. Jatko-ottelun toisella puoliskolla Schaub veti hienosti, mutta Donnarumma ehti mukaan. Itävalta jatkoi aktiivisesti, joskin tilanne jo epätoivoinen, mutta Sabitzer avopaikasta yli. Sitten Schaubin kulmasta Kalajdžić kavensi ja lopetti Italian pitkän nollaputken. 


Ei kommentteja: