keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Ruotsi - Ukraina 1-2, jatko-ottelu

 Glasgow'ssa Juventusin Dejan Kulusevski avauksessa, mutta Atalantan Ruslan Malinovskyi penkillä. Ruotsi oli selvästi hallitsevampi ensimmäisellä puoliskolla, mutta tilanteita syntyi molempiin päihin. Jaremtšukilla ja Isakilla laukaisupaikat. 27. minuutilla Jarmolenko syötti poikki maalinedustan ulkosyrjällä vasemmalle, josta Zintšenko laukoi tyylikkään maalin. Puolen tunnin kohdalla Larsson oli yllättää Buštšanin vapaapotkusta. Ruotsi sai puoliskon lopulla pitemmän painostusjakson, joka tuotti tulosta 43. minuutilla. Forsbergin laukaus kimposi Zabarnyin jalan kautta verkkoon. 


Suhteellisen avonaista peliä toisella puoliskolla, Ruotsi edelleen niskan päällä.  Mutta 55. minuutilla Sydortšuk veti tolppaan Jarmolenkon syötöstä. Heti perään vastahyökkäyksestä Forsberg myös tolppaan. Kulusevskilla kaksi tekopaikkaa, välillä Jarmolenko veti heikosti. Ja Forsberg sai pallon vielä ylärimaankin. Ruotsi aktiivinen, Ukraina laiskempi. Malinovskyi tuli tunnin kohdalla sisään, ei saanut mitään aikaan. 


Jatko-ottelussa miestä kaatui kuin Raatteen tiellä. Ei mitään järjestelmällistä peliä, koko ajan joku oli loukkaantuneena. Rikkonainen peli lopetti maalitilanteetkin. Pahimmassa tilanteessa Danielssonin korkea jalka Besedinin polveen, joka vääntyi pahasti. Suora punainen, ehkä ratkaisun siemen. Ukraina pääsi vähän enemmän hyökkäämään ylivoimalla ja 121. minuutilla ratkaisu. Zintšenkon tuhannes keskitys luukulle ja nyt vaihtomies Artem Dovbyk puski hallitusti maalin. Hienoa, ettei pilkuille menty. Ruotsi oli epäonnekas, mutta täysin oikeutettu putoaminen, koska joukkue pelasi vastenmielistä antijalkapalloa alkulohkossa. 


Ei kommentteja: