tiistai 29. kesäkuuta 2021

Englanti - Saksa 2-0

 Wembleyllä isänniltä suurimmat tähdet  Foden ja Mount poissa, Saksalta Gündoğan ja Gnabry. Saksa otti aloitteen, mutta muuten koko puolisko varsin tasaista. Hitaahko tempo ja varovaista rakentelua. Rice kaatoi läpiajavan Goretzkan, vapaapotku 16 metristä, mutta ei tulosta. Sterlingillakin vetopaikka, mutta Neuer torjui. Puoliskon lopussa Kane sai paikan saksalaisten virheestä, mutta ei ehtinyt reagoida. 


Hyvin tasaisena jatkui toinenkin puolisko. 48. minuutilla Havertzin kova veto, Pickford pelasti. Hyvin aneemiselta tuntui pitkään, odottava tunnelma. Tilanne raukesi 75. minuutilla, Shaw' n syötöstä Sterling, kentän paras pelaaja, onnistui maalinteossa. Saksa sai kaksi erinomaista tasoitustilannetta ja molemmat mokasi mennyt mies Thomas Müller. Ensin surkea vapaapotku 20 metristä ja sitten läpiajosta ohilaukaus. 85. minuutilla lopullinen ratkaisu, nyt vaihtomies Grealish keskitti luukulle ja Kane lopulta onnistui pukkaamaan häkkiin. Saksa ei enää toipunut, Jogi Löwin ura oli nyt tässä. 


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan Löw liian pitkään päävalmentajana? 15 vuodessa tapahtunee jonkinlainen kekkosilmiö.Miksi Löw ei saanut mitään irti Werneristä, Gnabrysta, Sanesta ym. Näiden kisojen piristävin saksalaispelaaja Gosens oli tässä ottelussa lähes näkymätön. Kun muistelee millaista pyöritystä nelikko Klose, Müller, Podolski ja Özil parhaimmillaan loi 2010, on hämmästyttävää, että uudet nuoret pelaajat eivät tälaista askelta ottaneet. Jotain hankalia ongelmia pukukopissa? Joka tapauksessa Löw teki myös valtavan hyvää työtä ja ainahan ryhmänsä maailmanmestaruuteen valmentanut valmentaja muistetaan. Auf wiedersehen Löw.