maanantai 24. huhtikuuta 2023

CoolHead Dank n’ Doses




Kohtuuttoman kova päivä kuusikymppisen buumerin ohjelmassa. En ole talvikelissä ajanut autoa 10 vuoteen. Nyt oli tehtävänä siirtää myytävä auto Kajaanista Kuopioon. Kajaanissa oli paistanut aurinko kolme viikkoa putkeen. Aamulla oli kuitenkin maassa 15 senttiä märkää uutta lunta ja lisää tuli vaakasuoraan. Lumimyrsky muuttui onneksi heti Kajaanin eteläpuolella vesisateeksi, mutta pikkuautoa kiemurteluttavaa sohjoa riitti Iisalmeen asti. Sieltä loppuosa matkasta meni jo lähes autopilotilla ja hikikin kämmenistä kuivui.


Päästyäni autosta eroon tunsin oloni kevyeksi ja päätin reippaillen siirtyä Volttikadulta kävelemällä Kuopion keskustaan. Paha virhe. Luotin Google Mapsin reittivalintaan ja pian olin helvetinmoisessa moottoritieramppirykelmässä pientareella. Autoliikennettä massiivisesti ja rapa roiskui joka puolelta. Yhtä pahaan kävelyinfernoon en ole joutunut Amerikassakaan. Amok-juoksujen jälkeen lopulta kuivalla asvalttisella pyörätiellä uskoni Googleen ei horjunut vieläkään. Suorin reitti näytti kukkulaa ylös johtaviin metalliportaisiin ja kipaisin sinne. Ylhäällä ei odottanut asvaltti, vaan rapainen, jäinen ja luminen ylöspäin kipuava kuntopolku. Sinnikkäästi kiipesin huipulle ja sitten lopulta laskeuduin pientaloalueen läpi lammen rantaan. Sen kierrettyäni Kuopion ruutukaava-alue viimein alkoi ja yritin pyyhkiä kurat pois naamasta ja vaatteista. Lounaalle Canton Hiniin ja iltapäivä duunia keskustan kahviloissa Kaneli ja SalaCavala.


Ennen Pasilan junan lähtöä pikaisesti Hophausiin. Viikistä heiziä, 7,0 %. Melko edustava humalavalikoima Talus, Nelson Sauvin, Galaxy, Mosaic, Citra. Sameaa ja vaaleaa, mutta ei aivan kuulasta. Varsin raikas sitrustuoksu, pehmeä maku. Kuivaa, hedelmäisyyttä on, mutta kuohkeus ja tuoreus ei aivan parhaimmillaan. Katkeruudessakaan ei erityisempää potkua. Periaatteessa ei mitään erityisempää pielessä, mutta ei vaan klikkaa jostain syystä. Kuopio, Hophaus, 24.4.2023.

Ei kommentteja: