sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Vakka-Suomen Enigma Modern Lager


 Stadin Panimon hankkimalta Vakka-Suomen Panimolta uutuustuote. Enigma ei ole varsinaisesti oluen nimi vaan oikeastaan uusi brändi, Vakka-Suomi mainitaan vain tölkin takana valmistajana. Muitakin Enigma-oluita on käsittääkseni tullut markkinoille. Mielenkiintoinen ratkaisu, oluen suomalaisuus on tavallaan kätketty etupuolen etiketistä. Enigma saattaa viitata australialaiseen humalaan tai saksalaiseen salauslaitteeseen. Modernissa lagerissa 5,0 %, kuivahumaloitu "moderneilla aromihumalilla". Kultainen väri, täysi kirkkaus (vaikka suodattamaton), valkea vaahto. Melko neutraali tuoksu, lievästi hedelmäinen maku, kuivaa maltaisuutta myös. Kohtuullisen raikasta ja puhdasta. Kevyt katkeron puraisu jälkimaussa, mutta todellakin kevyt. Vähemmän hedelmäisyyttä kuin esim. Stadin American Lagerissa, tuntuu muutenkin vähän matalaprofiilisemmalta. Vaikka alkoholia siis hieman enemmän. Ostopaikka Kajaani, Prisma.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tämän komjentin kirjoittaja on niinikään maistanut tämän oluen, samoin Enigma-salainsarjan muutkin tuotteet; laadukasta jälkeä kaikki, kertakaikkiaan.

Kyllä, Suvilahdessa tuli maistetuiksi monta legendaarista kaljaa; Stapan talonmaku oli omanlaisensa, miellyttävällä tatsilla; nämä Enigmat ovat neutraalimpia, eivät missään tapauksessa indifferenttejä; eivät kuitenkaan intohimoja nostattavaa suvilahtelaistaidetta; good old days, saatana!