Oluen tyyliksi valikoitui tarkemmin vahva vaalea belgiale, hagströmiläisellä twistillä. Pelkästään Weyermannin pilsnermallasta, humalina Hallertau Magnum ja Saaz, humalaa kaadettiin oikein Porvoon mitalla. Hiivana Lallemandin Abbaye. Vahvuutta on tulossa noin 8,3 % ja katkeruutta 80 IBUa.
Kyseessä ei ole Duvel-klooni, mutta vaikutteita kieltämättä on sen suunnalta. Tältä pohjalta Rik ideoi Jäkel-nimen, jolla on mukavasti useampia merkityksiä. Paholainen on niistä yksi, jonkinlainen kehitelmä djävel- ja djäkel-sanoista. Jäkel tarkoittaa myös ryyppyä.
Keittopäivä sujui lenseän leppoisissa tunnelmissa. Hommat sujuivat suunnitellusti Ant Systemsin laitteistolla. Välillä nautittiin virvokkeita, mm. Andersin uutta White IPAa, Pomona-hiivalla pantua erinomaisen persoonallista ja maistuvaa vehnäalea. Lounaat tilattiin viereisestä pizzeriasta. Olut saatiin tankkiin hyvissä ajoin ja valmista pitäisi olla marraskuun alussa. Kiitoksia kaikille, myös Jennille yhteiskuvan otosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti