keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

MM2014-kahdeksannesfinaali: Belgia - USA 2-1

Nuori Origi nyt Belgian avauksessa, Lukaku on ollut heikko. Hienoa, että eläkeikäinen Daniel van Buijten jatkaa upeasti belgiseniorien mainetta 1980 EM-kisoissa loistaneen Wilfried van Moerin hengessä. Origi sai heti ensi minuutilla paikan ja peli jatkui varsin avoimena, USA päästi belgialaiset melkein laatikkoon asti. Belgia on kyllä edelleen todella paha pettymys. Surkeaa viimeistelyä, tuntuu että keskittymiskyky puuttuu, turhaa hätäilyä. USA purki varsin vaivattomasti hyökkäykset ja sai omaakin rakentelua aikaiseksi. Oikeastaan ainoa luovempi välähdys De Bruijnen nopea laukaus ensijakson lopulla. Rehellisesti arvioiden USA on sellainen vastustaja, jonka Belgian pitäisi survoa suohon todella kevyesti. Niin ei kuitenkaan näytä tapahtuvan.

Laitapakki Vertonghen erityisen hyvä, tarjoili monta paikkaa, oli omiakin paikkoja. Belgia vyörytti koko ajan hyökkäyksiä, mutta tunnin kohdalla alkoi näyttää selvältä, että Belgia ei tänään tule tekemään yhtään maalia. Tilanteita tuli koko ajan loppuun asti, mutta surkeaa viimeistelyä. USA puolusti viimeisessä linjassa hyvin ja maalivahti Howard myös hyvä. Mirallas tuli sisään, loi hyvin tilanteita, mutta maalia ei hänkään tehnyt. Belgia alkoi näyttää kokemattomilta pikkupojilta. En muista koskaan nähneeni tällä tasolla näin paljon maalipaikkojen hukkaamista. Homma olisi ollut täydellinen, jos USA olisi tehnyt voittomaalin lopussa. Loistava paikka syntyikin, mutta Wondolowski sai helposta paikasta yli.


Lukaku Origin tilalle jatkoajalle ja heti onnistui. Lukaku ajoi boksiin ja De Bruijne sai lopulta noin sadannesta avopaikasta sisään. Olisi vaan pitänyt tehdä varsinaisella peliajalla, USA nimittäin on aina tappioasemassa äärimmäisen vaikea vastustaja. Belgia jatkoikin paikkojen hukkaamista. Mutta jatkoajan ensimmäisen puoliskon lopulla ketsuppipullo tuntui aukeavan. Vastahyökkäys ja nyt De Bruijne tarjoili Lukakulle sentterin ensimmäisen kisamaalin. Klinsmann vaihtoi sisään Greenin ja 19-vuotias tulokas kavensi heti Bradleyn syötöstä. Belgia joutui paniikkiin, Jonesilla hyvä tasoituspaikka. Sitten hieno vapaapotkukikka ja Dempsey oli hyvin lähellä tasoitusta. Aivan uskomaton ottelu. Belgia mokasi niin pahasti, että olisi ansainnut tappion.

Ei kommentteja: