maanantai 14. heinäkuuta 2014

MM2014-finaali: Saksa - Argentiina 1-0 j.a.

Carles Puyol ja Gisele Bündchen toivat pokaalin Maracanalle. Argentiinalla odotuksista huolimatta Di Maria ja Aguero jäivät penkille, asetelma suosi Saksaa. Toisaalta Khedira loukkaantui viime hetken verryttelyssä, tilalle kokematon Christoph Kramer. Pahempi takaisku Saksalle, peli ei rullannutkaan totutulla tavalla. Saksa piti palloa, loi tilanteita, mutta Argentiina iski terävästi vastaan. Messi juoksi pari kertaa Hummelsilta karkuun. 21. minuutilla ratkaisun paikka, Kroosilta järjetön pusku taaksepäin Higuainille avopaikkaan. Hyökkääjä hämmentyi, surkea ratkaisu. Tempo hieman laski, Kramer sai pahan iskun päähän. Jatkoi käsittämättömästi pelaamista 6-7 minuuttia ennen kuin vaihdettiin Schürrleen, Özil siirtyi alemmas. Yllättävän paljon tilanteita, Boateng pelasti Messin läpiajon viivalta, Höwedes puski kulmasta tolppaan. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika varsin hermostunutta ja ennakoimatonta peliä, useampikin maali olisi voinut olla mahdollinen.

Aguero Lavezzin tilalle tauolla, toinen jakso varovaisempaa peliä. Hyvin tasaista vääntöä, Higuainille paha isku päähän Neuerilta. Näissä kisoissa päävammoja paljon enemmän kuin koskaan ennen. Laukaisupaikkoja syntyi, mutta yleensä ohi, esim. Messi ja Kroos. Palacio ja Gago mukaan, 88. minuutilla lähti Klose standing ovationilla, Götze tilalle. Tässä vaiheessa vaikea ennakoida voittajaa.

Jatkoajalla sekä Schürrlellä että Palaciolla avopaikka, mutta ei vieläkään ratkaisua. Sitten 113. minuutilla Schürrle vasemmalta läpi, hyvä syöttö Götzelle, hyvä haltuunotto, hyvä laukaus, kaunis maali. Lopussa Argentiina sai vielä vapaapotkun, mutta Messi veti yli. Moraalisesti hieno tulos, koska Saksan voitto oli niin ylimaallinen Brasiliaa vastaan. Se oli upeata viimeistellä ensimmäisellä eurooppalaisella maailmanmestaruudella Amerikassa.