lauantai 5. heinäkuuta 2014

MM2014-neljännesfinaali: Brasilia - Kolumbia 2-1

Scolari vaihtoi laitapakiksi Maiconin Dani Alvesin tilalle, mystistä. Pekerman lähti varovaisesti, Jackson Martinezin tilalle laitamies Ibarbo, toisaalta keskikentälle Aguilarin tilalle hieman taitavampi Guarin. Kolumbian tilanne näissä kisoissa on muistuttanut Puolan kohtaloa 1974. Kolumbian Radamel Falcaon tapaan silloinkin maan ykköspelaaja nerokas keskushyökkääjä Włodzimierz Lubański joutui jäämään loukkaantuneena kisoista pois. Puola pelasi kuitenkin upean turnauksen ja päätyi kolmanneksi. Kymppipaikan James Rodriguezia vastasi silloin yhtä majesteettinen Kazimierz Deyna, tosin maaleja iski enemmän oikea laita Grzegorz Lato. Kolumbialla kuitenkin liian kova paikka päästä neljän joukkoon, Brasilian tämänkertainen joukkue on korkeintaan keskinkertainen, mutta sen lyöminen kotikentällä on henkisesti lähes mahdotonta. Meksiko ei siihen kyennyt, Chile ei kyennyt, missään vaiheessa ei näyttänyt hyvältä Kolumbialtakaan. Saksa siihen ehkä pystyy. Jos ei, niin ehkä sitten Argentiina tai Hollanti  finaalissa. Jos Belgia finaalissa, niin Brasilia ylivoimainen.

Kovalla tempolla peli alkoi, Brasilia hallitsi. Kulmassa 7. minuutilla karmea puolustusmoka Kolumbialta, Thiago Silva survoi polvella pallon pömpeliin. Peli tasaantui, mutta ei Kolumbia kunnolla päässyt mukaan. Cuadradolta huonoja ratkaisuja tärkeissä paikoissa. James väläytteli, mutta henkinen alemmuskompleksi leimasi hänenkin otteitaan.


Adrian Ramos tauolla Ibarbon tilalle, mutta ei tarpeeksi parannusta. Brasilian puolella Neymar vaisu, Hulk pirteä, mutta Oscar taas säälittävän surkea verrattuna hänen potentiaaliinsa. Brasilian kapteeni Thiago Silva otti nerokkaasti pelikiellon semifinaaliin hyökkäyspään varoituksella. Toisaalta tilalle tulee Saksaa vastaan Saksassa pelaava Dante, joten tämäkin saattaa sataa Brasilian laariin. Yepes sai pallon maaliin vapaapotkusta, mutta edeltävässä tilanteessa Kolumbian pelaaja niukasti tyhmässä paitsiossa. 69. minuutilla Jamesin virhe, vapaapotku ja David Luiz kiskoi vapaapotkun verkkoon. Maalivahti Ospina olisi voinut olla virkeämpi. Kolumbia ei henkisesti vaikuttanut missään vaiheessa kiinnostuneelta voitosta. Jamesin syöttö, vaihtomies Baccan kaatoi Julio Cesar laatikossa, pilkku, James niittasi sisään. Silti ei Kolumbia vieläkään innostunut. Zuniga polvella vielä tökki Neymaria selkään, paareilla ulos. Odotettu tulos, mutta olisin intohimoisesti halunnut Kolumbian voittavan, ottaa päähän.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Belgifanilta vaisu arvio pelistä - vastaakohan pelin kulkua ?;-)

Taisi muuten olla BBC:n vieraileva asiantuntija, joka analysoi ennen peliä aiempia brassipleljä. Hän oli pannut merkille, että lähes aina pallolista puolustajaa tukee toinen eli virheen sattuessa paikkaaja löytyy. Uusi pointti minulle, mutta tässä on syy, miksi brassit johtavat puolustustilastoa. Liekö tämä toistui tässä pelissä, mutta katsomisni jäi koosteen ja osan 2. puoliajan seuraamiseen.
TimoW