keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

MM2014-semifinaali: Brasilia - Saksa 1-7

Belo Horizontessa Saksa lähti täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin Ranskaa vastaan, Klose taas avauksessa. Brasilia korvasi Neymarin ja Thiago Silvan Bernardilla ja Dantella, rohkea ja positiivinen asenne nähtävissä siinäkin. Odotin Oscarin saavan enemmän tilaa luovassa hyökkäyspelissä Neymarin poissaollessa. Ei helppo asennemuutos varmaan hänellekään. Avausseremoniassa naurettavaa Neymarin paidan nostelua, ensimmäinen selvä merkki totaalisesta ylilatautumisesta. Brasilia hyökkäsi kiihkeästi heti alusta asti, hirvittävä huutomyrsky, en muista vastaavaa koskaan kuulleeni. Brasilia teki jalkapallon semifinaalista liian suuren asian. Se aika olisi vasta finaalissa.

Äärimmäisestä äänivallista huolimatta Saksa sai otteen ja 11. minuutilla kulmasta Kroos antoi laatikkoon, Thomas Müller täysin vapaana, pallo maaliin. Hirvittävä puolustusmoka, mutta maalin jälkeen Brasilia vielä oli mukana. 23. minuutilla sitten puolustus lopetettiin kokonaan, Klose pääsi kahdesti yrittämään, reboundista meni 16. maali sisään, Klosesta kaikkien aikojen MM-maalintekijä. Sitten hirvittävä lamaantuminen, Saksa teki toistuvasti maaleja, kun Brasilia romahti ällistyttävästi, Dante teki eniten virheitä. Kroos teki kaksi, Khedira yhden, 0-5. Täydellinen ylilatautuminen, amatöörimäistä toimintaa, MM-historian suurin sensaatio, näin alkeelliseen toimintaan ei kukaan joukkue ole sortunut koskaan.

Toisella jaksolla tietysti löysää pelailua. Klosen tilalle tunnin kohdalla tullut Schürrle teki kaksi, ensin Lahmin syötöstä, sitten hienosta Müllerin käännöstä upea etunurkkaveto. Fredille yleisö buuasi yksityisesti, Scolari vaihtoi antisankarin Willianiin. Khediran tilalle Julian Draxler MM-debyyttiin. Lopussa Oscar sai tehtyä lohdutusmaalin Özilin hukattua hienon paikan toisessa päässä. Ei tässä pysty kunnolla käsittämään, että Brasilia häviää 1-7 kotikentällään MM-semifinaalin. Vuoden 1950 Maracana-fiasko estettiin siis tällä kertaa siten, että Brasilia ei pelannut yhtään ottelua Maracanalla. Ei auttanut, noutaja tuli Belo Horizonten Mineiraolla. Belo Horizontessa on kyllä tapahtunut ennenkin, USA voitti siellä MM-turnauksessa 1950 Englannin 1-0 Joe Gaetjensin maalilla.