lauantai 17. syyskuuta 2016

Hiisi Maistila Ruosniemi BIPL Thumpr

Kolmen trendikkään kotimaisen panimon yhteistuotos, jota olen aiemmissa kohtaamisissa vältellyt tietoisesti. Brett India Pale Lager 6,9%. En ole brettan erityinen ystävä, jos kyseessä ei ole Orval. Tuoksussa brettafankia tai happamuutta ei löydy, se on geneerisen sitruksinen. Maku on jotenkin liituinen, hedelmää kalkkisen hartsin läpi suodatettuna, ei ollenkaan raikkautta. Makeaa hedelmää aistiutuu taustalta ja loppulaskussa on kohtuullisesti katkeruutta. Aika hämmentävä olut, ei ehkä parhaassa kunnossaan. Ei mitään perinteisiä lagerin ominaisuuksia, mutta niitä en tietysti odottanutkaan. 

Birrificiossa vain yhtä omaa olutta Hesaa hanassa. Panimon tulevaisuus mietityttää, tuotteet ovat olleet keskinkertaisia parhaimmillaankin, ja kiristyvässä kilpailussa asiakkaat eivät tyydy enää pelkkään paikallisuuteen. Il Birrificio, 17.9.2016.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kuten olen monasti todennut, jo kelvollisen oluen, hyvästä tahi erinomaisesta oluesta puhumattakaan valmistaminen, vieläpä tasalaatuisesti vaatii vähintään kolme asiaa: sivistys, kokemus ja älli. Kahta ensin mainittua tekijää voi toki ajan myötä kartuttaa...