torstai 22. syyskuuta 2016

Paloasema Oppipoika

Lohjalla Nummen kylässä toimiva Paloaseman Panimo aloitti jo viime vuonna, mutta en ole aikaisemmin tuotteisiin törmännyt. Oppipoika on panimon ensimmäinen tuote, hyvin samea kaura-ale, vain 4,5%, tuoksussa kirpeää hedelmää, ehkä jotain epämääräisempää tunkkaisuuttakin. Onneksi sitten aika raikkaalta maistuvaa hedelmäisyyttä, tosin todella rutkasti hiilihappoa, joka vaikeuttaa oluen muiden makujen hahmottamista. Jotain pehmeää marjaisuuttakin tässä on, mutta pelkällä nupilla ajellaan, perävaunu on jäänyt kytkemättä. Ei täysin puhtaalta tunnu, tuskin parhaassa kuosissaan, voisi toimia hieman paremmin tuoreena hanasta. Etiketissä varoitellaan pohjan hiivasakasta, mutta ei sieltä sitäkään löytynyt. Ateneuminkujan kaupassa oli pari muutakin panimon olutta myynnissä, mutta päädyin nyt tähän. En heti muista onko Suomessa muita paloasemapanimoita, mutta Etelä-Dakotan reissulta tuli välittömästi yksi mieleen. Ostopaikka Helsinki, Pien.

3 kommenttia:

BierBaron kirjoitti...

Periaatteessa toinenkin paloasemapanimo löytyy: Mustion Panimo toimii entisessä veturitallissa, joka sittemmin oli myös VPK:n päämaja :)

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kuviteltaneenko maalla, että kaupungissa myydään/ostetaan pönttöruiskuetiketillä mitä tahansa sisältöä...!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Toisaalta jo tämän oluen nimeäminen viestii tuoreen panimon nöyrää asennetta kelvollisen, erinomaisesta puhumattakaan, oluen valmistuksen biotekniikkaa kohtaan!