maanantai 19. syyskuuta 2016

Svartå Höstöl

Mustion panimolta olen aiemmin juonut vain pale alea ja sehän oli jokseenkin ristiriitainen. Silloin en löytänyt pullosta edes suomea, vaikka siinä kyllä selvästi sitäkin oli. Otsikoidaan nyt tämä Syysolutkin ruotsiksi, kun se oletetusti panimon ykköskieli on. Ulkonäkö on se rumin mahdollinen, joka oluisiin saadaan aikaan, eli kuraveden ulkomuoto. 5,4%, tuoksussa on makeaa katajaisuutta. Vaahtoa ei oikein synny, maku on hyvin hiilihapoton, väljähtyneen kotikaljamaisen talkkunaleipäinen. Tästä tulee ikävästi mieleen 90-luvun ensimmäisen suomalaisen pienpanimobuumin vaatimattomimmat tuotokset. Nyt ei voi muuta kuin kehottaa palaamaan suunnittelupöydän ääreen. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.

9 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Bildning, erfarenhet och förstånd...

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Archie, lieneekö tässä sittenkin kyse taannoin erään toisen panimon tapauksessa otaksumastasi "harkitun maltillisesta otteesta", jonka tavoite olisi "toimia menestyksekkäästi kaupallisessa mielessä".

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tästä oluestahan alkaa jo tulla riitaa; ostin siis putelillisen. Vaahto muodostuu hyvin ja pysyykin kohtuullisesti. Flavori on makean maltainen, hedelmäinen ja hienokseltaan miellyttävän fenolinen. Fenolisuus on käytetyn hiivakannan pirteä käymisaromi, joka on omiaan raikastamaan tätä olutta. Runko on ohuehko, ei kuitenkaan vetinen.

Kaiken kaikkiaan miellyttävä ja raikas, toki robusti ja rustiikkinen olut, joka rustiikkisuudessaan kaipaisi snadisti lisää bodia.

Nyt passittaisinkin oitis seurapiiriblogistin, no, ainakin hakemaan uuden putelillisen ja toistamaan aistinvaraisen arviointisessionsa. Toisinaan tuntuu jopa siltä, että Archie käsittelet toisia oluita ja panimoita silkkihansikkain ja toisia taasen kainuulais-päätalolaisilla hien, rään ja tupakkasyljen läpi tunkemilla metsurin nahkarukkasilla. Lieneekö sitten robusti rustiikkisuus vastenmielistä kansainväliselle Sandiegon olutseikkalijalle.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ns. rustiikkisuus ei tosiaan ole minun makuun, mutta oli oluessa muutakin ongelmaa, se oli täysin flätti. Ehkä on kokeiltava uudelleen.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... vai lieneekö ilmassa jo niin paljon hölyn pölyä tämän asian tiimoilla, että haittaa jo näkyvyyttä ja hengittämistä.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ostin Kajaanin Alkosta uuden Höstölin. Se vaahtosi railakkaasti, eli aivan eri tavalla kuin aiempi pullo. Maussakaan ei samaa väljähtyneisyyttä, joten todellakin Arkadiasta näyttää tarttuneen huono yksilö. Leipäisyys ei enää niin pinnalla, vaikka makeahkon maltainen olut on nytkin. Uutena piirteenä kirpeää pihkaisuutta, joten luonnettakin löytyy lisää. Vedän takaisin kehotukseni suunnittelupöydälle siirtymisestä.

Ilkka Sysilä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ilkka Sysilä kirjoitti...

Käskemäni tehtävä ja ganossanmatka näyttää siis tulleen tunnollisesti suoritetuksi; ja oikeusmurha täten peruutetuksi.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Kiitän; lepo!