perjantai 9. syyskuuta 2016

Olvi Black IPA


Ylä-Savon panimojätti tarjoutui lähettämään bloggaajalle maistiaiset uudesta tuotteestaan. Kuriirifirma oli tehnyt pikapäätöksen ja jättänyt kaksi oluttölkkiä avoimeen läpinäkyvään muovikassiin oven taakse rappukäytävään. Siinä ne olivat olleet varmaan useita tunteja, naapurit eivät näytä olevan janoisia ja/tai epärehellisiä. Kyseessä siis Black IPA, tölkki samaa asiallisen eleganttia tyyliä kuin IPAssa ja APAssa. Vitsikäs alaotsikko The Dark Side of Iisalmi. 4,7%, totta kai, EBU 55 ja humalina Cascade, Target, Yellow Sub, T'n'T. Kaksi jälkimmäistä kuulostavat uusilta ja pienen nettisurffailun perusteella ne näyttäisivät frankenilaisen alan jättiläisen Barth-Haas -firman tuotoksilta. 

Tummanruskea väri sopii hyvin syyskuun lämpimään pimenevään iltaan juoksulenkin päälle, hyvin vaahtoa, tuoksussa kypsää luumuista hedelmää. Maku on selvästi paahteinen, hyvä juotavuus, hiilihapot alhaalla. Hedelmää on maussakin ja lievä katkeruus saattaa loppuosaa. Keskitäyteläinen, mutta ei ohuus erityisemmin häiritse. Hyvin tasapainoista jälkeä taas Iisalmesta, näillä reunaehdoilla on vaikea kuvitella tyylikkäämpää olutta. Oikea Black IPA tietysti pitäisi olla paljon vahvempi, mutta Olvi on kyllä saanut hyvän flow'n päälle tässä sarjassaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen oikeasti tyytyväinen kun nämä meidän bulkkioluen tekijät osaavat tehdä oikeasti hyvää olutta. HIENOA JA KIITOS SIITÄ !!!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Erääseen aikaisempaan otaksumaasi ja panimoon viitaten otaksun puolestani, että Olvi ei halunne tehdä, harkitusti, hyvistä raaka-aineista kehnoa olutta.