keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Vic Tsarish Double Imperial Stout

Tein uuden vierailun Arkadian Alkoon toiveikkaana, mutta eipä Alko sentään ole yhtäkkiä ketteräksi muuttunut. Valikoima ei juuri ollut vaihtunut kahdessa viikossa, joten saaliiksi tuli jonkinlainen keräilyerä niistä, jotka eivät ensimmäiseen ostokseen mahtuneet.

Toinen näyte Katalonian Viciltä, ensimmäinenhän oli tasapaksu APA. Tämä on peräti double imperial stout, mutta 8-prosenttisena saavuttaa juuri ja juuri perus-impin tason. 60 IBU, Bullion, Bramling Cross ja Chinook. Double näyttääkin etikettitekstin mukaan viittaavan tuplahumalointiin, mitä se nyt sitten tarkoittaakaan. Bullion-humala peräisin Kentin Tenterdenistä, kuten myös arvoituksellisesti "one of our founding spiritual leaders". Ehkä etiketissä mainittu Nick, joka katalaanien kielitaidon tuntien kyseessä voisi olla Vic-konsernin väkiviinaosaston päällikkö, mutta se jää nyt mysteeriksi. Todennäköisemmin Nick on tsaari Nikolai II, jonka viiksistä (tash?) runoillaan myös pullossa.  

Beigeä vaahtoa, kahvisen paahtunut tuoksu. Samettisen pehmeää, luumuisen hedelmäistä, erittäin hyvä juotavuus, kepeästi tempaiseva katkeruus. Oikein miellyttävää lähes sessioitavaa olutta. Makeutta tulee kuitenkin liikaa, lämmetessä lähes siirappiin asti. Silti positiivinen yllätys, vaikka ei kovin moniulotteinen olekaan. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.

Ei kommentteja: