maanantai 3. lokakuuta 2022

Socca Bièra Mèfi!


Toinen Nice-tuliainen paikalliselta Socca-brändiltä, jonka tuotetta join jo ensimmäisellä ikimuistoisella Nice-reissulla. Käsittääkseni Soccalla on omakin panimo, mutta tämä Mèfi tehty Liguresilla Peillen vuoristokylässä. Belgiblondi, 9 %, seassa ikävä kyllä kikherneitä. Kuulostaa oudolta, mutta niin ”pois chiche” näyttää kääntyvän. Hieman edellistä vaaleamman ruskeaa, parempi vaahto, sameaa. Aromit nyt varsin laimeita, lähinnä hedelmäpastillien kaltaista odööriä. Maku on makean hedelmäinen, karamellinen, siirappinen. Aika masentavaa, ei belgihiivan esterejäkään piristämässä tunnelmaa. Maku on hyvin lyhyt, jälkimakua ei oikeastaan ollenkaan. Alkoholi ei sentään tunnu, mutta paljon muuta myönteistä tässä ei olekaan. Herneistä ei maussa tietoa. Ostopaikka Nice, Aéroport Nice Côte d’Azur Terminal 2.

4 kommenttia:

Asko Seetos kirjoitti...

Miksi Nice eikä Nizza?
Ja mikä hinku on joka vuosi Nizzaan, ehkä heikoimpaan paikkaan olutskenessä koko blogissa?

Ari Juntunen kirjoitti...

En ymmärrä, miksi Suomessa käytetään kaupungin italiankielistä nimeä. Totta kai kaupungilla on italialaista historiaa, mutta nyt se on ranskalainen ja siksi ranskalainen nimi. Sama asia, jos ranskalaiset kutsuisivat Turkua Åboksi.

Nicen olutskene ei tosiaan sensaatiomainen, mutta se on tammikuussa paras paikka ilmastoltaan ja ilmapiiriltään, jonne pääsee Helsingistä suorilla lyhyillä lennoilla edullisesti. Hotellitkin silloin edullisia. Syyskuussa tilanne tietysti toinen, mutta viime tammikuussa omikron-siirrossa Finnair ei suostunut lentoja vuodella siirtämään kohtuukustannuksin.

Erno Pennanen kirjoitti...

Kikherneolut! Siinäpä vasta mallia meikäläisille "innovatiivisille" panimoille. Voiko tuosta enää pistää paremmaksi kuin soijarouhestoutilla?

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Asko hyvä, kyllä kräft-vaarinkin on elämänsä ehtoopuolella, silloin tällöin hyvä vaihtaa vapaalle, ilman helvetillistä painetta ynnä minuuttiaikataulua kräfträkälästä kräfträkälään jonkin kräftmetropoolin karttapohjalla, saatana!

Parahiten moinen järjestyy ilmastollisesti, maisemallisesti ynnä kulttuurisesti miellyttävässä atmosfääsissä, jommoisena Nice on oivallinen, saakeli vieköön!