torstai 30. maaliskuuta 2023

Sonnisaari Tap Takeover @Barski


Oululaisen Sonnisaaren uusia oluita tarjolla Helsingin ytimessä Kaivopihan Barski-baarissa. Itsehän olen panimon pienosakas. Paikalla itse Timo Kanniainen, joka on tietysti kova olutmies, mutta vähintään yhtä kova kalamies. Uutuus-NEIPAn nimi Sirri viittaakin kalakontekstiin. Sameaa, trooppista hedelmää, vähän mausteita. Ei erityisen pehmeä, kovahkoa menoa. 6,6 %, 58 IBU. Strata, Citra, Talus. Talus kuulemma vain katkerohumalana, mutta omaperäinen maku  tuntuu oluessa kauttaaltaan. Katkeroa on, kuivaa, täyteläinen. Maltaisuus mukana. Mielenkiintoinen, mutta ei varmaankaan Sonnisaaren tuotannon kärkeä.  


Toinen Sonnisaaren upouutuus Kveikson, 7,0 %, 59 IBU. Tähän on haettu sahtimaisia piirteitä. Humalina Columbus ja HBC-472. Voss Kveik hiivana. Punaruskea väri.Maltainen, leipäinen tuoksu. Kuivattua hedelmää. Mausteinen, persoonallinen. Lähes makeaa. Happamuutta ei oikein löydy, katkeroakin on. Mielenkiintoinen, mutta ei kovin hyvä juotavuus. 


Ilopilleri ei ole aivan tuore Sonnisaari-uutuus, mutta Australian turneen takia en ole aiemmin olueen törmännyt. 7,0 %, Comet, Simcoe, Azacca, Amarillo, Chinook, Cashmere. Kirkas, meripihkan väri. Ei täysin raikasta. Sitrusta, pihkaa, katkeraa. Hedelmäisyys peittyy parfyymisyyteen. Kuivaa. Ehkä Cashmere ei tässä onnistu kunnolla. Barski, 30.3.2023.


PS. Kävin vielä Panemassa, siellähän oli edelleen Sonnisaaressa tehtyä Hagström Groß Pilsneriä. Huippukunto oluessa tuntuu kestävältä. 

1 kommentti:

thomes kirjoitti...

Osakkeet myyntiin?