tiistai 16. toukokuuta 2023

Bartin ennakkoavajaiset









Kalliista hinnoistaan kuuluisaksi tullutta Mikkellerin baaria ei enää Kalevankadulla ole. Samaan tilaan avautuu nyt taideolutbaari Bart. Eli englanniksi beer + art = bart. Asialla Olarin Panimon ja Etkon tyyppejä, joitakin muitakin. Sisustusta on pehmennetty, seinillä myytävää vaihtuvaa taidetta ja 20 hanaa. Olarin ja Etkon ohella tarjolla pohjoista eurostuffia, ainakin Haandia, Brewskia, Stigbergetsia ja Brew By Numbersia heti kärkeen. 


Avajaistilaisuudessa tuttuja alan hahmoja paikalla. Pienihän baari on, mutta kyllä asetelma nyt lupaavammalta vaikuttaa kuin Mikkellerin aikana. Join aluksi Factoryn Let Me Out -DIPAa, 8,2 %. Strata whirlpoolissa, kuivahumaloinnissa El Dorado, Simcoe ja Citra. Samea, kirpeää, trooppista hedelmää. Kuivaa, mutta myös jotenkin pistävää. Ehkä hopburniä, mutta jokin muukin tässä tökkii. Epäilin ensin Sabron kaltaisen humalan terroria, mutta siis jotain muuta häikkää tässä on. Prototype oli parempi monessa mielessä.


Seuraavaksi sosiaalisessa tilanteessa Stigbergetsin ja Omnipollon kollabo Uno 2, 8,0 %, 65 IBU. Sameaa, edellistä tummempaa. Herukkaa, täyteläistä. Paksua, makeahkoa, ei katkeroa. En innostunut, mutta periaatteessa ok.


Bileiden melskeissä satuin kuulemaan, että Etko ei olekaan siirtämässä tuotantoaan Herttoniemestä Vallilan Konepajalle. Jälleen kerran panimon tarvitsemaa lattiaa olisi pitänyt vahvistaa niin kalliisti, että tämäkin hanke hyytyi siihen. Henkilökohtaisesti musertava pettymys. Ehdin jo haaveilla huurteisista eläkepäivistä, kun Vallilassa piipahtaisin aina hakemassa Etkon growlerin viereiseltä Konepajalta. Bart, 16.5.2023.

2 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kelpo kekkeri kertakaikkiaan sydäntä lämmittävässä seurassa ynnä atmosfäärissä; riemastuttavinta kuitenkin Montevideon kreivein pikakokous täydessä muonavahvuudessa, saatana!

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Mitä tulee TK-yliluutnantin huurteisiin eläkepäiviin, tämän komjentin kirjoittaja ounastelee, jotta ei syytä huoleen; pulputtamoita tullee ynnä mennee mennen-tullen ennen noita päiviä, saatana!