maanantai 8. toukokuuta 2023

Social Brewing Lab By Maku Fissio IPA #2



After cinema -oluena Bruuverin labrapanimon uusin. Fission ykkösversiohan oli jo avajaisissa. Baarimestari tuskin tunsi minua, mutta totesi tilauksen jälkeen, että toivottavasti tykkään katkerista oluista. Myönsin asian olevan niin. Kuulemma tässä oluessa on katkeruutta todella paljon, vastaavaan hän on kuulemma aiemmin törmännyt Sonnisaaren Humalajassa. Kerroin, että Sonnisaaren oluet ovat kyllä tuttuja. 


Samea, 5,8 %. Tuoksu ei tunnu aivan puhtaalta, mutta sitrusta on. Maku on kuivan sitruksinen, greippinen. Jokin sivumaku siinä on, ei varsinaisesti epämiellyttävä, mutta häiritsee vähän. Ehkä jostain harvinaisemmasta humalasta. Mutta luvattua katkeruutta kyllä on reippaasti. On Sonnisaaren ja Hagströminkin tasoa. Se on hienoa. Runko ei tunnu ohuelta, vaikka siis sessio-tasoa onkin. Tuoksussa edelleen jokin tökkii, mutta maussa alkaa tottua sivumakuun, jonkinlainen tyrnin tai lakan kaltainen se on. Ja siis kovasti erilainen kuin se ykkösversio. Bruuveri, 8.5.2023.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olut on tehty kveik hiivalla mikä on varmasti ainakin osasyyllinen tuohon mainittuun sivumakuun

Juhani

Ari Juntunen kirjoitti...

No niin, selvä homma. Kveik saattaa käsittääkseni tuottaa kaikenlaista tai sitten olla hyvin neutraali.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Baarimestari tuskin tunsi TK-yliluutnananttia, Valtakunnan kräftskenen kantapeikkoa ynnä koko "ikkunattoman linja-autoasemaräkälän" keksijää; mitä helfvettiä! O tempores, o mores, saatana!

Ari Juntunen kirjoitti...

Ainakaan itse en muista häntä tavanneeni. Henkilökuntahan vaihtuu nykyään tiheään.