torstai 7. huhtikuuta 2022

Social Brewing Lab by Maku Brewing in Bruuveri -avajaiset

 Bruuverin takahuoneen liivintaskupanimo tuli tutuksi Ilkka Sysilän yhdeksänvuotisen kauden aikana. Laadukkaita tuotteita tuli maisteltua säännöllisesti ja pääsinpä muutaman kerran apupojaksikin koko panoprosessin ajaksi. Sittemmin pikkupanimossa on keitelty epäsäännöllisemmin Saimaan toimesta ja jossain vaiheessa panimoa alettiin kutsua Social Brewing Labiksi. Nyt sitten tuusulalainen Maku on hankkinut tuotantolaitoksen satelliittipanimokseen Helsingin keskustassa. 


Ensimmäiset kaksi olutta ovat valmistuneet ja avajaisiin oli kutsuttu varsin kattava kokoelma alan ihmisiä. Kutsuvieraille oli rajattu ravintolan takaosa ja muut tilat olivat asiakkaiden yleisessä käytössä. Asiakkaitakin oli paljon, joten tunnelma oli varsin tiivis, lähes ruuhkainen. Bruuverin toimitusjohtaja Markku Niveri sekä Makun edustajat Ville Makkonen, Jussi Tamminen ja Juho Virtanen esittelivät hankkeen taustoja lyhyissä puheenvuoroissaan. Ruokaakin oli tarjolla ja tietysti uutuusoluet. 


Ensimmäisenä maistoon Fissio, 5,8 %. Tätä kutsuttin east coast IPAksi, jonka voinee tulkita jonkinlaiseksi NEIPAksi. Sameaa on, kuivahkoa, sekä sitrusta että aprikoosia. Varsin kevyeksi tämä jää, ei paljoa katkeruutta, enemmän makua voisi olla. Söin aterioinnin yhteydessä chilimajoneesia ja kakkosolut Fuusio joutui maisteltavaksi vähän hankalassa tilanteessa. Tämä nyt sitten west coast IPA, 6,6 %. Ei aivan kirkasta tämäkään, kuivahkossa oluessa pihkaa ja jonkin verran katkeruuttakin. Hieman karkealta kokonaisuus vaikutti tässä kontekstissa. Ns. hyvä pohinä tapahtumassa ja oli hauska nähdä samalla kertaa niin monia tuttuja. Päätin poistua bileiden ollessa parhaimmillaan Kaisaniemen suuntaan kolmen kohtalotoverin kanssa. Bruuveri, 6.4.2022. Ei kommentteja: