torstai 28. huhtikuuta 2022

Hoppa Tripel


 Kun viime lauantaina olin Kouvolassa Ilkka Sysilän kanssa sotilasradiotapahtumassa, myös olutentusiasti Ari Nyfors oli sukuloimassa kaupungissa. Emme tienneet ennakkoon toistemme suunnitelmista. Ilkan kanssa päätimme sulkea pois vierailun Kuusankosken Hoppaan käytännön järjestelyjen takia, mutta Ari päätyi vierailemaan siellä. Sain nyt Arilta panimolta ostetun Hoppa-tripeltölkin, jota en mielestäni ollut ennen maistellut. Blogia selatessa huomasin, että olihan tämä tripel sittenkin mukana viime lokakuun jättiteistingissä, silloin toki pienellä annoksella. Nyt sitten tarkempi testaus tuotteesta. 


8,0 %, se on vähän alakanttiin tyylin yleistä vahvuutta ajatellen. Tölkin tekstiä lukiessa huomasin, että panimon nimi tulee vanhan TT-Fordin kutsumanimestä. TT on kuorma-autoversio klassisesta kantti kertaa kantti - T-Fordista. Hoppa-nimitys on ollut itselleni "aina" tuttu, mutta enpä ole tullut sitä ennen yhdistäneeksi panimoon. Hyvin ohut vaahto, kirkas kultainen väri. Tuoksussa on intensiivisesti belgihiivan esterimäisiä aromeja, sitrusmaista hedelmäisyyttä, oikein raikkaat odöörit. Maku on pehmeän pyöreä, belgihedelmäisyys on herkullista, puhdasta ja tasapainoista. Täyteläisyyttä on tripeliksi tarpeeksi, vaikka usein esillä oleva pippurisuus ei nyt mukana. Sitähän olin syksyllä kuitenkin havaitsevinani. Silloin en jostain syystä pitänyt täysin puhtaana, mutta nyt en sellaistakaan huomaa. Jälkimaku on varsin tyhjä, mutta Belgiassa ei siihen ole koskaan erityisemmin panostettu. Puhdasta, raikasta ja maukasta siis, pakko tämän on olla Suomen parhaita tässä tyylissä. 1 kommentti:

arschloch kirjoitti...

Tripel tölkissä näyttää jotenkin... oudolta. No, kai se on vain tultava 2020-luvulle omien mielikuvien kanssa - tai ehkä sitäkin aiemmas riittää.