lauantai 9. lokakuuta 2021

Syksyn satoa 2021


 Oli taas aika kokoontua maistelemaan oluita ja tällä kertaa ei mitään erityisempää teemaa. Noin 35 kohdetta, monenlaisia tyylejä mukana, eksoottisimpina varmaankin Lähi-idän arabivaltioiden alkoholittomia juomia. Koolla täysi miehitys eli Janne Keskisarja, Micael Näse, Matti Saarinen ja Matias Kainulainen.

Olari Round: Flauntin'. Homma käyntiin Olarin uudella west coast IPAlla, 6,9 %, Loral, Idaho 7, Mosaic. Hiivana California Ale WLP001. Kirkas ja ruskea. Sitrusta ja pihkaa. Kuivaa ja katkeraa. Todella hyvää. Pelkäsin välittömästi, että avausolut jää koko session parhaaksi ja niinhän siinä taisi käydäkin.

Olari Round: Frontin'. Toinen growler-uutuus Otaniemestä, sisarteos, jossa hiivana California Ale WLP051 ja humalina Citra ja Cascade. Muuten sama resepti, 6,9 %. Paljon sameampi. Kissanpissaa, trooppisempi, passionhedelmää. Selvästi huonompi kuin Flauntin', mutta silti oikein mallikasta.

Moussy Classic. Saudi-Arabiasta alkoholitonta, ilmeisesti todella iäkäs pullote. Kirkas ja kaunis. Viljaa hieman tuoksussa. Hirveä maku, paperisen ohut.

Salama Norz Norz Norz. Aamiaisstout Espoosta, 11,0 %. Bourbon-tynnyrikypsytystä, kahvia, granolaa, kaakaota, appelsiininkuoria ja vaniljaa. Vaniljaa onkin tuoksussa. Makeaa suklaata, vohvelia, suffelia. Ei täysin imelä, vähän kuivempi lopetus. Voisi olla pehmeämpi, mutta periaatteessa ok.

Fizzy Ahti Pelimies. Ruotsissa tehty epämääräinen lager, 5,3 %. Parempi tuoksu kuin Moussyssa. Viljainen, ohut, mauton, pahvinen. Ei jälkimakua.

Nepomucen Funky Fluid Classic With A Twist No. 5. Puolasta DDH hoppy grodziskie, vain 2,7 %.  Hyvin vaalea. Savua tuoksussa, hedelmää, ohut. Aika ristiriitainen juoma. Ei peräkärryä kunnolla, mutta lievästi katkeroa on. Terassijuomana voisi toimia, tiettyä raikkautta on.

Etko Wishbone NEIPA. Etkostakin sessiossa mukana growlereita. 7,0 %, Citra ja Galaxy. Samea, herukkaa. Oikein hyvää ja pehmeää. Sekä sitrusta että ananasta, hunajamelonia. Kuivaa, vaikka ei juuri katkeroa. Tasapainoinen.

Istak Lemon. Irakista alkoholitonta. Kirkas, sitruunaa tuoksussa. Spriten kaltainen, limsainen.

Härmän Rati Lager-blaadi. Ensitutustuminen Järvenpään epämääräisen ravintolapanimon tuotteisiin.  4,3 %. Samea, hieman hapan tuoksu. Makeahko, ei oikein kunnossa. Niinsanotusti farmhouse lager.

Adroit Theory Dia De Los Muertos Ghost 960.  Virginiasta vahva stout, 14,0 %, kahvia, kookospähkinää, vaniljaa, bourbonia, vaahterasiirappia. Musta, bourbonin tuoksua. Makeaa suklaata, kahvia, luumua, mausteita. Vähän chilinkin tapaista. Ei mahdoton, kuivempi jälkimaku, alkoholi ei tunnu.

Talerock Strong Ale. Järvenpäästä vahvaa tavaraa, 8,8 %. Ruskea, lievästi samea. Yleishedelmäinen, rusinainen, karamellinen. Kokonaisuus silti varsin ohut, ei riittävästi makua.

Brewlok Severjanin Tom 1. Voronežista barleywine, 10,0 %. Reittaajat jahtaavat kuulemma Venäjän oblastitikkejäkin. Tynnyrikypsytystö, hapan tuoksu. Maku epämiellyttävä, ei varmaan tarkoitetussa kunnossa. Pilaantunut, hedelmää sentään taustalta tuntuu.

Etko Ci Ci Citra!. Edellispäivänä Etkon taproomissa kokeiltua IPAa nyt growlerissa. Vaaleampaa kuin eilen, mutta johtunee valaistuksesta. Kissanpissaa, herukkaa, raikasta. Ei tunnu niin täyteläiseltä kuin paikan päällä.

RPS Uusi Oluttehdas Lager. Turkulainen Uusi Oluttehdas käsittääkseni virittelee omaa panimoa, mutta tämä tehty vielä Kuopiossa.  5,0 %. Kirkas, hyvin vaalea. Maltainen ruohoinen tuoksu. Ohut ja mauton, steriilin puhdas.

Laziza Regular. Libanonin panos sessioon 0,00 %. Kirkasta, saudi-tuoksua. Paperia, raakaa hernettä, aivan karmea.

Blackout Exclusion Zone Bourbon BA. Romaniasta Cluj'sta barleywine, tosin sopimusvalmistaja. 10,0 %, yllättävän sydänverenpunainen. Marjaisa, hedelmäinen. Bourbon ei tunnu yhtään. Romania. Menettelee, mutta ei innosta. Oluesta on punaviiniversiokin, melkein voisi kuvitella tämän olevan sitä.

Nøgne Ø All Sails Ripped. Reserved stout, 13,0 %, 50 IBU. Mustaa, omaperäinen tuoksu. Pehmeää ja makeaa, hienostunutta. Tykkään kovasti, session parhaita. Huoneenlämpöisenä toimii hyvin. Hedelmäistä intensiteettiä, ei liian makeaa.

Barbican Malt Flavour. Dubaista kirkasta alkoholitonta. Paperinen tuoksu, pahvia, mallasta heikosti.

3 Fonteinen Braambes Oogst 2018 (season 18|19) Blend No. 38. Karhunvatukkalambicia, 6,2%. Punertavaa, hapan kuiva tuoksu. Marjainen, kuiva, intensiivinen. Todella tanakkaa kovaa kamaa.

Hoppa India Pale Ale. Kuusankoskelta sessio-IPA, 5,3 %. Kirkas, ei kovin hedelmäinen. Kevyt, kuiva, lievää raikkautta, aika puhdas. Vähän vaisuhko kokonaisuus, ehkä enemmän golden ale kuin IPA.

Talerock Tupla-IPA. 5 kk vanhaa vahvaa IPAa Järvenpäästä, 7,8 %. Hieman samea, makeahko, tunkkainen, yrttinen. Katkeruutta hieman. Makua on kohtuudella, tuoreena todennäköisesti mukavaa.

De Moersleutel 8719992492800 (Barcode Black & Yellow). Hollannista vahva stout, 14,0 %, konjakki- ja bourbonkypsytystä. Paksua ja mustaa. Vaniljaa, soijakastiketta, miksei jäätelön kinuskikastikkeenkin ominaisuuksia. Ei yltiömakea, pysyy hallinnassa, ihan kohtuullista.

Nebraska Fathead Barleywine. Omahan läheltä La Vistasta viskikypsytettyä ohraviiniä, 12,1 %. Ruma ja ruskea, kuivaa hedelmää tuoksussa. Vähän karkea, rusinainen, maku on makeamman hedelmäinen. Ehkä liian makeaa minulle.

The Bruery Vermont Sticky Maple. Vaahterasiirappistoutia Kaliforniasta, 11,0 %. Mustaa paksua bourbonimaista. Makeaa ja pehmeää, hyvä juotavuus edellisen jälkeen. Oikein puhdasta.

Hoppa Tripel. Kouvolasta nyt belgityyliä, 8,0 %. Kirkas, vähän pippuria tuoksussa. Belgihiivaa, raikas, mutta ei aivan puhdas. Suomi-tripeliksi ei huono.

De Lütte Vibrator. Ala-Saksin Salzhausenista doppelbockweizen, 9,0 %. Lähes musta. Makeahkoa, ohutta, marjaisuutta, leipää. Ei oikein weizenin piirteitä. Ei tunnu tuoreela. Jotain ongelmallista tässä on.

De Meester BramBrass Grain Man Clynelish. Skottiviskikypsytettyä barleywinea Flanderin Harelbekesta. 14,8 %. Ruskea, toffeeta tuoksussa. Makeaa maltaisuutta ja kuivempaa hedelmäisyyttä.

The Bruery Terreux Saison Ardennes. Toinen näyte kalifornialaispanimolta, 6,3 %. Vaaleaa, hapanta tuoksua. Kuiva maku, intensiivistä happamuutta reippaasti. Ei tunnu raikkaalta. Euroopan näkökulmasta tuntuu oudolta saisoniksi kutsua tällaista, mutta näinhän jenkit farmhouse alen ymmärtävät usein.

Nøgne Ø Flotsam. Quadrupel Norjasta, 14,0 %, punaviinitynnyrikypsytystä. Tummaa juomaa, kuivaa tuoksua, makeaa makua. Puhdasta, zinfandel tuntuu voimakkaasti. Ihan mukavaa.

Bronckhorster Midnight Porter Heaven Hill (BA Series No. 27). Hollannista vahvaa porteria, 13,0 %. Mustaa, vaniljaa tuoksussa. Hyvin makeaa, kanelia, mausteita. Viski ei maussa erityisemmin tunnu, enemmän joulumausteita, omituinen.

Bellwoods Jelly King (Raspberry & Blackberry). Torontosta marjasouria, 5,6 %. Punaista, intensiivistä marjaisuutta tuoksussa. Hyvin marjainen maku, ei juuri muuta. Raikasta ja puhdasta.

La Calavera Leviathan. Kataloniasta wheat winea rommitynnyrissä, 12,9 %.  Punertavan ruskea, epämääräinen tuoksu, savua? Maku puolukkamehuinen, hieman hapan. Ei maltaisuutta, ei kovin hyvä, jotain ongelmaa.

Talerock 70 Juhlassa Mukana. Järvenpäästä imperial stout,  11,0 %. Ei aivan musta. Eipä tuoksu vakuuta, liimaa. Maatunutta lehtikasaa, yrttinen maku, leipäinen, heikko.

Reptilian Attik Barrel of Delights. Kataloniasta PX stout, 11,0 %. Kollabokumppani Attik on Andalusiasta. Kuivaa, kepeää, paahteisuutta. Vähän hedelmäisyyttä, mutta hyvin kuivaa. Ihan kivaa.

La Calavera Colossus Oloroso BA. Barleywinea 14 kk sherry-tynnyreissä. 9,0 %.  Hapanta, punaviinimäistä. Vähän vaisuhko päätös sessiolle, ei oikein toiminut. 


Olipa taas massiivinen urakka, mutta aina yhtä nautinnollista. Kiitoksia taas juomien hankkijoille ja kanssajuojille inspiroivasta maisteluillasta. 



Ei kommentteja: