lauantai 9. lokakuuta 2021

Suomi-Ukraina 1-2


 Saavuin Olympiastadionille noin 45 minuuttia ennen ottelun alkua ja myöhästyin avauksesta 10 minuuttia. Vuosikymmenten aikana olen nähnyt lukemattomia jalkapallo-otteluita ympäri Eurooppaa, mutta enpä ole ennen törmännyt näin heikkoihin järjestelyihin. Stadionin liepeillä oli useita todella pitkiä jonoja, joista ei voinut päätellä mihin katsomon osaan ne johtavat. Ehkä olisi pitänyt mennä ensimmäiseen kylmästi, ehkä stadionin sisällä olisi voinut siirtyä omaan lohkoon. Yritin kysellä ihmisiltä, mutta he olivat yhtä epätietoisia kuin itsekin. Päädyin sitten kiertämään suunnilleen omaan lohkooni johtavan jonon päähän, joka oli kaikkein pisin, päädyin lähes Nordenskiöldinkadulle. Jono veti todella hitaasti, en ymmärrä mitä portilla oikein puuhattiin. Kun peli käynnistyi, jono alkoi vetää ja portilla ei sitten käytännössä edes tarkastettu lippua, kun katastrofi oli jo päässyt tapahtumaan. Skandaalimaista toimintaa Palloliitolta. 


Niinpä en nähnyt 4. minuutilla Jarmolenkon tekemää Ukrainan johtomaalia. Ilmeisesti kaukolaukaus. Sinänsä stadionilla hyvä fiilis, lähes 30 000 katsojaa, eli hyvin täydeltä tuntui. Ukraina vaikutti terävämmältä, pelaajat taitavampia, Suomella puolustusvirheitä. Luovat pelaajat Valakari ja Nissilä penkillä, en oikein ymmärrä Kanervan systeemejä, tämä otteluhan pitäisi ilman muuta voittaa. Kentällä mm. Thomas Lam.  Puolen tunnin kohdalla kuitenkin Suomelle kulmapotku, jonka jälkitilanteessa Pukki onnistui tasoittamaan. Varsin onnekkaalta kimmokkeelta näytti, mutta nekin lasketaan. Viisi minuuttia myöhemmin Roman Jaremtšuk jäi vartioimatta ja vei taas Ukrainan johtoon.


Toinen puoliaika oli lähinnä turhauttavaa seurattavaa. Nissilä tuli kentälle tunnin jälkeen ja oli kohtuullisen terhakka, mutta esim. vapaapotku meni pahasti yli maalin. Pukki oli voimakas boksissa, mutta ei saanut tulosta aikaan. Ukraina tuntui pitävän ottelun kontrollissa omituisen helposti. Useamman kerran Ukraina pääsi nopeisiin hyökkäyksiin yksilöpujottelukuljetuksilla, joita ei pystytty torjumaan. Kamara pelasi enemmän vasemmalla ja Lam ei saanut tukittua keskustaa. Lodin vapaapotku onnistui paremmin kuin Nissilän, mutta reboundin Arajuuri kiskoi yli. Tulos on karmea. Ei Qatar vielä ole menetetty, mutta tämä ottelu oli kaikin puolin voitettavissa, ei Ukraina niin hyvä ollut. 2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin itse stadionin ulkopuolella myös vajaa tunti ennen matsia. Pohjoisportille johti pitkä aidanvierustaa kulkeva jono mutta portin toiseen laitaan meni ihmisiä suoraan Pohjoiselta stadiontieltä tulevasta lyhyestä jonosta. Olen yleensä kiltti jonottaja mutta nyt painoin tylysti tästä lyhyestä jonosta viidessä minuutissa sisälle.

Juhani

Juha kirjoitti...

Tultiin myös täällä noin puoli tuntia ennen matsia paikalle ja nähtiin järkyttävä jono E-katsomoon vievälle portille. No mentiin sitten eteenpäin katsomaan josko siellä olisi parempi pääsy sisälle ja löytyihän sieltä lyhyempi jono johon jäätiin jonottamaan ja sisälle päästiin reilusti ennen seiskaa.