lauantai 23. lokakuuta 2021

Spezial Ungespundetes (2021) Kolmas vierailu Bambergiin oli varattu toukokuulle 2020, mutta se tietysti peruuntui. Uusi suunnitelma nyt sitten toteutukseen, Ilkka Sysilä lähti mukaan, hän on käynyt Bambergissa joskus nuoruudessaan. Itse siis viimeksi 2008, 13 liian pitkää vuotta on ehtinyt kulua. Rokotustodistusta kysyttiin Vantaalla lähtöportilla, mutta ei sitten Münchenissä ollenkaan. S-Bahnin varattuun lähtöön oli puolitoista tuntia aikaa, joten otimme leberkäse-aamiaiset Airbräussa. Helles oli sameaa ja hedelmäistä. S-Bahnin laiturilla oli vielä edellinen juna lähdössä kohti Hauptbahnhofia, joten hyppäsimme siihen. Satumaista tuuria, sillä myöhemmin Deutsche Bahn alkoi pommitella sähköposteilla, että ette tule ehtimään Bambergin junaan. Olimme siinä vaiheessa jo tietysti siellä. Aikataulutettu S-juna myöhästyi yli 20 minuuttia ja olisimme todellakin myöhästyneet jatkoyhteydestä. Joskus näinkin.


Olen aiemmin käynyt Bambergissa Frankfurtin kautta. München on ehkä vähän kauempana, mutta ICE-juna Berliinin kautta Hampuriin oli todella nopea, 1h 45 min, vain yksi pysähdys Nürnbergissä. Bambergissa koleahko, mutta kirkas sää. Booking.com ilmoitti pari päivää ennen matkaa, että hotellissa on sitten oltava pakollisena PCR-testitulos. Arvelin sen olevan väärä ilmoitus, koska hotellin omilla sivuilla esitettiin vaihtoehtoisena ratkaisuna rokotustodistus. Pientä jännitystä siis vielä siitä, joutuuko yöksi puistonpenkille vai nenän kaiveluun. Ei kuitenkaan hämminkiä, rokotustodistus kelpasi nurisematta.
Sen kummemmin ihmettelemättä kadun poikki Spezialiin, jossa varsin hiljaista. Täälläkin piti näyttää rokotustodistusta ennen kuin tilaus lähti liikkeelle.  Ungespundetes lasiin ja korona-alakulo alkoi lopulta vähän helpottaa. Samea, hedelmäinen, vähän mausteinen. Pippurinen, valkopippuria ehkä, vähän katkerakin. Aivan erinomaista, hyvin maltainen. Viereisessä pöydässä oli kymmenkunta amerikkalaista harmaahapsea. Sunriver-paitani herätti heidän huomion, olivat kotoisin Oregonin Bendistä. Hauskaa juttelua erilaisista olutkulttuureista. Tunsivat jonkun Jari Salmikiven Heinolasta, olutmiehiä kuulemma hänkin. Bamberg, Spezial, 22.10.2021.Ei kommentteja: