maanantai 4. lokakuuta 2021

Pax Cissy India Pale Ale


 Pax Bräu sijaitsee Baijerin luoteiskulmassa Rhönin vaara-alueella Oberelsbachissa, lähellä Hessenin ja Thüringenin rajaa. Aiemmin Timo Alasen omatuonneista tuttu panimo kuuluu nyt Aproboon repertuaariin ja sainkin Väätäsen Jukalta litran maistiaispullon panimon IPAa. 7,5 %, 60 katkeruusyksikköä. Oluen nimi näyttäisi viittaavan Romy Schneiderin näyttelemään kruunupäähän, vaikka hahmon nimi yleensä kirjoitetaan Sissy tai ihan korpitaistelijatyyliin Sissi. Panimo huomioi nimen tarkoittavan englannissa myös ns. mammanpoikaa. Humalina ilmeisesti Cascade ja saksalaiset Saphir ja Perle. 

Kauniin ruskeaa kirkasta olutta, voimakasta vaahdonmuodostusta, liiankin innokasta. Suuria kuplia pitkäkestoisesti. Pihkainen, hieman savuinen aromi, hedelmää ja yrttejä. Ei siis kovin lupaavaa, varsinkaan savu ei tiedä hyvää. Siinä on jopa tervaisuutta seassa. Maku on lievästi parempi, kuivan hedelmäinen, pihkaa kyllä ja selvää tervaisuutta sivussa. IPAksi tämä on kyllä varsin vaisu tapaus. Ei oikein katkeruuttakaan löydy takatilasta. Heikompi suoritus kuin Mr. FruityNose samalta valmistajalta. Panimon oma kuvaus oluesta mainitsee myös savun, joten se on ihan suunnitellusti mukana. Mielenkiintoista. En oikein innostu savun ja hedelmäisyyden yhdistämisestä, ei tunnu toimivalta. Ainakin Emelisse ja Bruuveri tätä ovat aikaisemmin kokeilleet, tosin rukiin ja belgihiivan kanssa.   


1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Ikämies-tk-yliluutnantti tuskin banaalinostalgisoi viitatessaan menneeseen vuosikymmeneen ynnä aikaansa ikkunattoman linja-autoasemaräkälän pulputtamossa; vaikka ei pursunut sumukalja silmistä-korvista, ei ollut Olaria ynnä oli skene monen montaa paskantamoa köyhempi...