perjantai 8. lokakuuta 2021

Cantillon Lambic au Menu Pineau


 Illalle alkoi kasaantua suorituspaineita, kun Etkossa istuessa huomasin Sonnisaaren Röllykän saapuneen aivan tuoreena Sori Taproomin hanaan. Myös Pien Brewpub päästi uuden tripla-IPAn jakeluun samaan aikaan. Pienenä optiona oli ostaa Etkosta growlereita mukaan, mutta kapasiteetti ei nyt riittänyt. Kaiken huipuksi Kari oli lähdössä Stadin Panimobaariin ja Ilkkakin painosti minua mukaan, vaikka suuta jo kuivasi päästä Röllykän kimppuun. Muistin kuitenkin Suvilahdessa olevan hanassa uutta Cantillonia, joka olisi myös hyvä tsekata. Pari viikkoa aiemmin missasin tarkoituksella Cantillonin tämänvuotisen Zwanzen, kun Stadi teki sen tarjoilun liian hankalaksi monen tunnin jonotusnumerosirkuksellaan. Niinpä lähdin mukaan, en ollut tänä vuonna Suvilahden taproomisssa käynytkään remontin jälkeen. Kohtuullisen suuria muutoksia kalustuksessa olikin tapahtunut, tiski kuitenkin entisellä paikallaan. Cantillonin Pineau on valkoviinirypälelambic, 6,5 %, joidenkin tietojen mukaan 5,0 %. Pineau d'Aunis -rypäle kyseessä. Sameaa, hapan tuoksu. Hedelmää on intensiivisesti ja happamuutta tiheästi, tuttua Cantillonin laatua. Kuivaa ja nautinnollista, ehkä ei niin monimuotoista palettia kuin joissain valmistamon tuotteissa, mutta onhan tämä laatukamaa kaikin puolin. Stadin Panimobaari, 7.10.2021.

Ei kommentteja: