tiistai 15. lokakuuta 2024

Saksa - Hollanti 1-0

 Kansojen liigan huippumatsi Münchenissä, samat joukkueet pelasivat kaupungissa 50 vuotta sitten MM-finaalissa, tosin eri stadionilla. Sen matsin pelaajista ainakin Uli Hoeness paikalla. Nyt Allianz Arenalla juhlistettiin Saksan maajoukkueessa lopettaneita staroja Manuel Neuer, Toni Kroos, Thomas Müller ja İlkay Gündoğan. Kroosia lukuunottamatta tyypit olivat paikallakin. Ennen alkuvihellystä muistettiin vielä edesmenneitä Johan Neeskensiä ja Werder Bremenin 70/80-lukujen maalivahtia Dieter Burdenskia. Maajoukkueessa Burdenski pelasi vain irtopelejä. 


Kokoonpanot varsin erilaisia kuin kesän EM-kisoissa. Hollannin Virgil Van Dijk pelikiellossa, Memphis Depay hävinnyt mystisesti Atlantin taakse São Paulon Corinthiansiin. Valmentajana edelleen Neeskens-fani Ronald Koeman, debyytissä 18-vuotias Jorrel Hato. Saksaltakin puuttui mm. Musiala ja Havertz. Keskikentällä Wirtzin takana uusia kykyjä Angelo Stiller ja Aleksandar Pavlović. Saksan Jamie Leweling sai pallon maaliin sekavasta tilanteesta jo toisella minuutilla. Pitkän jahkailun jälkeen maali mitätöitiin VARilla. Saksa oli alussa selvästi vahvempi, Hollanti ei saanut luotua tilanteita, kärjessä Simons, Gakpo ja Brobbey näkymättömiä. Saksankin tempo hidastui puolen tunnin kohdalla. 


Tauolla useita vaihtoja, mutta pelin kulkuun ei suurempia muutoksia. Saksa loi enemmän tilanteita, mutta ei pelin taso häikäissyt. 64. minuutilla ratkaisu kulmapotkun jälkitilanteesta, Leweling asialla taas, veto painui etuyläkulmaan ja maali hyväksyttiin. Hollannin vaihtopelaajista Malen ja Frimpong toivat hieman eloa peliin. Simonsin veto osui yläkulmaan ja aivan lopussa Malenin vedon 34-vuotias debytanttiveskari Oliver Baumann torjui. Ansaittu voitto Saksalle, Hollanti oli todella vaisu. 


Ei kommentteja: