torstai 25. syyskuuta 2014

Desert Edge Utah Pale Ale




Vielä erilainen kokemus suolajärvikaupungissa. Lähes saksalaistyyppinen bierstube pitkine penkkeineen. Tiskiltä tilataan oluet ja ruoka.  Ehkä muutettu sisustusta sesongin mukaan oktoberfestiin tällä kertaa. Paikallisessa neliprosenttisessa pale alessa pähkinää ja karamellia vahvasti, pehmeää ja tuoretta. Katkeruus heikkoa, kuinkas muutenkaan. Louisiana-tyyppiseen makkara -annokseen tuli todella tulista potkua. Salt Lake City, Beer Bar, 24.9.2014.

2 kommenttia:

Pasi Takala kirjoitti...

Hei. Olen säännöllinen lukija. Yhdessä postissa mainitsit, että elämäsi oli parhaimmassakin tapauksessa jo takakaarteessa ja toisessa että blogi on ruvennut toistamaan itseään. Tuli mieleen, että voisit ottaa kantaa tällaisiin kysymyksiin, joita monet pohtivat ja joihin kannan ottaminen saa lisää painoarvoa jos on saavuttanut enemmän elämänkokemusta ja samalla kysymykseen erityisesti liittyvää pohdintakokemusta. Sotahistoria: Miten kävikään liittoutuneiden kannalta niin onnellisesti, että Dunkirkistä ei muodostunut teurastusta? Näkökulmia ensimmäisen maailmansodan syttymisen syihin? Maailmankatsomus: Annoit jossain postissa ymmärtää olevasi uskonnoton. Miten päädyit tälle kannalle? Tässä joitain ideoita, käytä jos haluat, säilyn lukijana joka tapauksessa. Terveisin, Pasi

Ari Juntunen kirjoitti...

Kovin syvällisiä pointteja otat esiin. En usko niihin pystyväni mitään oleellista lisäämään. Sori myöhäinen kommentti, roadtrip USAssa on ollut kiivastahtinen. Ja tykkään juuri siitä, voisin jatkaa tällaista loputtomiin, aina seuraavana päivänä jonnekin muualle.

Ensimmäiseen maailmansotaan johtaneet syyt on ehkä se keskeisin pointti, jolla nykyistäkin Eurooppaa voisi ymmärtää. Esimerkiksi Ukrainan nykyinen tilanne palautuu suoraan senaikaisiin asetelmiin. Olen itse ollut kiinnostunut toisesta maailmansodasta suhteellisen pinnallisesti, vaikka kyseessä selvästikin oli sen aiemman sodan jatko-osa. Ehkä yritän jatkossa perehtyä enemmän nimenomaan ensimmäiseen maailmansotaan. Luin hyvin nuorena Thomas Mannin Taikavuori-romaanin, siinä on yksi avainteos senaikaiseen ajatusmaailmaan. Fiktion puolelta Robert Musilin tuotanto voisi aukaista myös vyyhteä.

Dunkirk, siinä kiteytyi koko myöhempi kehitys. Brittiarmeijan pelastuminen johti natsien tuhoon, mutta toisaalta puolet Euroopasta joutui välillisesti sen seurauksena kommunismin terroriin. Ilman Dunkirkiä USA olisi pysynyt pois Euroopasta ja Neuvostoliitto olisi saattanut romahtaa jo 1940-luvulla. Natsien hallitsema Eurooppa ei kuulosta hauskalta, mutta sellaisessa skenaariossa voisi olla muutakin kuin tuhoamistehtaat.

Olen saanut luterilaisen kasvatuksen, mutta kirkon seremoniat ottivat päähän jo hyvin nuorena. En usko mihinkään, joten en ole ateisti, koska he uskovat siihen, ettei mitään aistimatonta voimaa ole. En pidä uskontoja kovin kiinnostavina, en halua käyttää aikaa niihin.