maanantai 22. elokuuta 2016

Maku Solita Intohimo

Naapuriolutbloggaaja Tuopillinen eli Jouni Koskinen vaikuttaa Solita-nimisessä firmassa ja näköjään Solitan olutkerhossakin. Kerho on ideoinut firman 20-vuotisjuhlaoluen, jonka on sitten toteuttanut Tuusulan Maku. Sattumoisin Solita on itsellenikin tuttu firma olutkuvioiden ulkopuolelta. Jouni lähetti ystävällisesti blogisterikollegoille maistiaisia oluesta.

Intohimo on passion pale ale, eli passion-hedelmää on seassa. Humalina Citra ja harvemmin vastaantullut jenkkihoppi Jarrylo. Vain 4,7%, yleisistä syistä. Kegissä olutta on tarjolla ilmeisesti Il Birrificiossa. Runsaasti vaahtoavaa, tölkki oli jääkaapissa tasaantumassa viitisen tuntia. Tuoksussa trooppista hedelmää odotetusti. Pehmeä maku, vähän hiilihappoa, suhteellisen kirpeää hedelmää, pihkaisestikin. Runko ei ole kovin tuhti, mutta hedelmämehuksi tämä ei jää, takaosaan jää vielä katkeraa potkua. Brittityylisen kapea riipaisu, ei voimakas, mutta tuntuva. Jounin esiversiosta löytämää happamuutta en nyt aistinut, mutta ehkä tuo kirpeä "pihkaisuus" on passioneista peräisin. Kepeän raikas hedelmäinen olut, jossa mukava lievä tvisti. Kyllä tämä edustustilaisuuksien pyörteissä varmaan erottuu perusbulkista hyvinkin edukseen.

3 kommenttia:

Tuopillinen (Jouni Koskinen) kirjoitti...

Joo, se happamuus on kadonnut tässä ja olut selvästi kirkkaampi ja tummempikin. Sellainen hyvin hento witbiermäisyys koe-erässä oli seassa, tästä on tullut puhtaammin pale ale.

Kiitos arviosta!

mikkol79 kirjoitti...

Mukavaa nähdä että joku firma on tilannut oluen uniikilla reseptillä eikä vain peruskamaa uudella reseptillä kuten yleensä aina.

mikkol79 kirjoitti...

Mukavaa nähdä että joku firma on tilannut oluen uniikilla reseptillä eikä vain peruskamaa uudella reseptillä kuten yleensä aina.