perjantai 12. elokuuta 2016

Amager Crooked Stave Chad, King of The Wild Yeasts

Flow-festivaalille saapuneen Oulun sourshamaani Jani Simosen suosituksesta tuli tartuttua tähän tanskalais-coloradolaiseen villihiivapläjäykseen, jota HOK-Elannon baarirypäs levittää mielenkiintoisesti kuukauden oluena. Alkaako sour jo upota IPA-hipstereille? Tuoksussa hurjaa navettalemua, bretta on päästetty mellastamaan. Maussa keskivahvaa happamuutta, marjaista kirpeyttä. Yllättävän reippaasti katkeruuttakin, sekaan on näköjään heitetty kulttikvartettia Simcoe-Mosaic-Citra-Amarillo. Chad-nimi viittaa tietysti Crooked Staven head honchoon Chad Yakobsoniin. Ehkä tässä voisi todellakin olla hopheadien porttiolut sourien sekaan?  Kitty's, 12.8.2016.

2 kommenttia:

Andy kirjoitti...

Varsinainen sour alehan tämä ei ole, vaan brettalla käytetty pale ale. Itse en löytänyt mainittavaa happamuutta ja ratebeerin top raters-listallakin saadaan mennä sivulle 4, että maininta happamuudesta löytyy. Toki hanaoluissa aina voi olla jotain yllättäviä epäpuhtauksia.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ei tässä tietenkään lambicin tai berliner weissen tyylistä happamuutta ole, mutta esim. Ratebeerissä VastActiv ja Hermod mainitsevat happamuuden Kittyn hanaoluen yhteydessä, samoin alfa Olutoppaassa. Itse varmaan käytän hapan-termiä paljon laajemmassa merkityksessä kuin useimmat. Brettaoluiden navettamainen funkysuus (vai mikä termi se nyt olisi?) on minusta hapanta.