keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Sonnisaari Kuteva


Thomas Riggsin ja Ilkka Sysilän kanssa saavuimme Sori Taproomiin Sonnisaaren uuden haukioluen lanseeraustilaisuuteen. Kyseessä siis Vapaa-ajan Kalastajien Liiton tms kanssa ideoitu olut, joka toimii erityisen hyvin hauen kanssa. Sonnisaaren main man Timo Kanniainen on tietysti intohimoinen kalamies, joten tämä on luontainen yhteistyökuvio. Aiemminkin on tapahtunut samalla suunnalla, esim. Kojamo-olut kaksi vuotta sitten. Tilaisuuden järjestelyt hieman epämääräiset, emme älynneet asettua Sorin takahuoneeseen, joka alkoi sitten pian olla täynnä onki-ihmisiä. Vedimme siitä huolimatta olutta kitusiin. Kyseessä lager, 5,0 %, maustettu sitruunankuorilla ja tillillä. Mausteisuus tuntuu voimakkaana tuoksussa, mutta maussa jo hillitymmin ja nivoutuen hyvin raikkaan lagerin makuun. Olisi tietysti kannattanut ottaa haukiburger kylkeen, mutta ei nyt ollut nälkä. Ruistakin mukana, se ei erityisemmin tunnu, erittäin onnistunutta kamaa siitä huolimatta. 
Siirryimme Thompan ja Ilkan kanssa Bryggeriin, koska Thomas ei ollut vielä aiemmin juonut aitoa suomalaista sahtia paikan päällä. Lammin Sahtia löytyi ja homma tuli hoidettua. Ei Thomas ehkä kääntynyt sahti-faniksi, mutta ei ollut tarkoituskaan. Hyvä tunnelma Bryggerissä kaikin puolin ja tuore erä IPAstakin maistui paljon aiempaa paremmalle. Sori, 23.10.2019.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tykättiin eli ei, on sanottava, että Sahti oli huippukunnossa, mikä oli tässä tärkeintä; kaverille on tarjottu pilallista tavaraa N.Y.:ssa, yllätysyllätys Lammin-, ja uskoteltu, kaik ok...