perjantai 11. lokakuuta 2019

Ārpus-spesiaalia @ Sori Taproom


Sori Taproomin torstaitapahtumissa nyt vuorossa latvialainen Ārpus, jonka DDH Citraa kokeilin kesällä pullosta. Nyt neljä hanaolutta, kaikki DDH-nimettyjä IPOja. Tuo Citra oli kai sinkkuhumalaolut, mutta ainakin Azacca-versiossa nyös Ekuanot, Citra ja Hallertau Blanc. 7 %. Hyvin raikas tuoksu, makeahkoa appelsiinia. Maussa myös makeaa trooppista hedelmää. Puhdasta, vähän karamellisuuttakin. Pöytäseurueessa spekuloitiin, että Ārpusin oluiden makeus ehkä peräisin karamellimaltaan liioitellusta käytöstä. Mutta varsin hyvää tämä oli, vaikka odotetusti katkeruus kovin matalalla tasolla.  



Turusen Joni tarjoili maistiaisia hankkimistaan pienemmän pakkauskoon tuotteista. Ensimmäisenä Ārpusin Triple Berry Gose, voimakkaan karpaloinen ja merkittävästi suolainen, hyvin hailakasti hapan. Toisena hanaoluena DDH Ekuanot, 7,2 %. Vähemmän samea, tunkkaisempi tuoksu ja maltaisempi maku, vaikka runko tuntuu ohuelta. Tästäkin lämmetessä löytyi geneerisempää hedelmäisyyttä, mutta selvä pettymys Azaccan jälkeen.


Toinen Jonin tarjoama DDH Idaho 7, pulloversio siis. Hieman yrttinen tuoksu ja ohuehko kokonaisuus, ei kovin tuoreelta tunnu, 6,5 %. Kokeilin DDH Citraakin hanasta, 7 %. Samea, vähän vihannestuoksua. Makeampi maku, vähän karkea, ei katkeroa. Hyvin kuitenkin appelsiinisuutta.



Kolmas Jonin olut Cloudwaterin Participate In This Area. Hazy, bensiiniä tuoksussa, aika kirpeää ja raikasta. Enemmän peräkärryä kuin Ārpusissa. DDH Ella DIPA tehty yhdessä Zagovorin kanssa. 8,5 % , vähän yrttisyyttä tuoksussa. Makeaa, sitrusta, täyteläinen. Aika hyvä, vaikka karamellia tässäkin. Katkeruus nytkin laimeaa, mutta ehkä session parasta osuutta Azaccan ohella. Ārpusin tuotteet siis positiivisia yllätyksiä, hyvin puhtaita, ei mitään virhemakuja. Sosiaalinen tilanne oli päällä koko ajan, joten yksityiskohtaisempia muistiinpanoja. Sori, 10.10.2019.

Ei kommentteja: