perjantai 25. lokakuuta 2019

Motel Schattige Kiefer


Viime viikolla Triplan avajaispäivänä vieraillessani Bierhaus Berlinissä sain baarissa työskentelevän moniottelija Sampo Järven kautta kutsun baarin virallisempiin avajaisiin. Rankka viikko takana, kun mm. Thomas Riggsin vierailun myötä on tullut kierreltyä joka ilta baareja. Nyt Thomas siirtyi Keravalle tapaamaan vanhaa ystäväänsä, joten pystyin siirtymään töiden jälkeen tuulisessa sateessa Bierhausiin. Odotetusti kovaa tungosta, mutta punnersin tien tiskille ja pääsin tilaamaan berliiniläisen Motelin IPAa. 7,0 %, humalina saksalaista kamaa, Hallertau Blanc, Comet ja Mandarina Bavaria. Mallas Bambergista, hiiva Kölnistä ja vesi Reinickendorfista. Kölschin hiivaa mielenkiintoisesti, varmaan siis käymislämpötilakin kylmempi. Samea, maltainen, ei kovin hedelmäinen, ei katkeroa. Vähän karkea ja mauton. Kiefer viittaa mäntyyn, mutta en oikein pihkaisuutta huomannut. Mutta jos olutta heijastelee kölschiin päin, niin ehkä tällaista tuloksena todellakin on.

Hillittömän ahdasta baarissa, pari maahantuojaherraa tunnistin, Laten ja Frankin. Olin jo tekemässä lähtöä, kun Sampo tökkäsi drinkkilippuja kouraan. Kiire ei ollut mihinkään, joten kiskaisin Krombacherin ja Spatenin hellesejä vielä juhlahumussa. En tykkää näin tiiviistä tunnelmasta, mutta ei vierailu mitenkään epämiellyttävä ollut.

Myöhemmin illalla tapasin vielä pikaisesti Ilkka Sysilää ja Thomas Riggsiä Helsinki Distilling Companyn baarissa Teurastamolla. Thomas palaa New Yorkiin huomenna päivällä. Tarkoitus on ollut palata Bostonin seudulle lähivuosina ja Thomas on kotoisin Massachusettsin Gloucesteristä. Ehkä tapaamme sitten seuraavan kerran niillä kulmilla. Bierhaus Berlin, 25.10.2019.

Ei kommentteja: