perjantai 16. lokakuuta 2020

Zichovec Fresh 15



Julkisuudessa on esitelty useita ihmisryhmiä, joita koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ovat kurittaneet erityisen kovalla kädellä. Itse en niihin ryhmiin kuulu, mutta sivutoimisena seurapiiribloggarina täytyy todeta, että hiljaista on ollut. Höllemmän otteen kesäkaudestakaan ei oikeastaan jäänyt käteen muuta kuin yksi porttikielto. Lokakuun keskellä Sinebrychoff yllättäen kutsui maistelemaan uutuuksiaan Eerikinkadun Buenos Airesiin, jossa en ole ehtinyt käydäkään. Kyseessä on Vallilaan muuttaneen Corona-baarin omistajien Kamppiin pykätty sivukonttori, taustajoukoissa siis ilmeisesti itse Aki Kaurismäkikin. Harmittavasti siviilipuolen työkiireet haittaavat ajoittain harrastustoimintaa ja loppujen lopuksi en sitten Buenos Airesiin ehtinytkään. 

Ilta kuitenkin vapautui Hämeentien Pienen hanavaltaukselle. Hieman hämmästyttävästi en ole panimobaarissa käynyt heinäkuun lopun jälkeen. Suoraan sanottuna tarjonta ei ole ollut kilpailukykyistä, melkoinen pettymys. Liikaa soureja/pastrykeittoja ja mielenkiintoisemmat oluet ovat olleet saatavilla muualla keskeisemmillä paikoilla. Hämeentien remontin jatkuessa baari on edelleen kuolleessa kulmassa. Omien oluiden valmistuttua tilanne toivottavasti muuttuu ja ei remonttikaan voi enää ikuisuuksia jatkua. Nyt baari kuitenkin säväytti pistämällä hanaan 12 tuntemattoman Zichovec-panimon olutta. Moderneja Tšekin valmistamoja tietysti ja sijainti Prahan luoteispuolella. Vain yksi passionberliner, muuten NEIPAa 6, sessio-NEIPAa 2, APAa 2 ja perinne-IPAa 1. Tuntuu uskomattomalta, mutta kaupungin ja panimonkin nimessä ei ilmeisesti yhtään aksenttia, erikoismerkkiä tms. Nehän ovat vastuullisen bloggaajan toistuvia painajaisia, tai ainakin työmäärää lisääviä hidasteita. Panimon koko nimi lienee Rodinný Pivovar Zichovec, mutta oluiden yhteydessä näyttää olevan pelkkä Zichovec. 

Melkoisen labyrintin lävitse Pien Brewpubiin taas joutui taivaltamaan, ärsyttävän hitaita kävelijöitä kapeilla sektoreilla. Oulusta muutettuani huomasin kävelyvauhtini olevan paikallisstandardia hitaampi, mutta nyt olen nostanut sen vallitsevalle tasolle. Hitaampaa ainesta tulee kuitenkin selkä edellä vastaan säännöllisesti. Pienen panimobaarissa hyvin tilaa klo 16, ensimmäisenä tšekkinä 33 cl Fresh 15 -nimistä juomaa. 6,5 %, 40 IBU, mittava humalacocktail, Ekuanot, Simcoe, Galaxy, Nelson Sauvin, Amarillo, Citra. Mutta missä on Mosaic? Mehua, pehmeää, katkeroakin. Kuivaa, tuoretta, tasapainoista, erinomaista. Todella vakuuttava lähestyminen Zichovecin tarjontaan. Pien Brewpub, 16.10.2020.

2 kommenttia:

Erno Pennanen kirjoitti...

Seurapiiriblogarin porttikielto kiinnostaa. Onko juopomedia hereillä?

Ari Juntunen kirjoitti...

Ymmärtääkseni tämä kirjoitus aiheutti porttikiellon Konepaja Biergarteniin.

https://arijuntunen.blogspot.com/2020/08/helsinki-summer-beer-wine-2020.html