lauantai 9. heinäkuuta 2022

Agitator Single Malt Whisky Rök Selailin blogin viskileibelöinnit läpi ja huomasin, että olen tehnyt yksittäisen viskin maistelusta postauksen vain kerran, Denverin lentokentällä 2014. Nyt sitten vuoroon numero kaksi. Tein Kajaanin Alkossa heräteostoksen ruotsalaisesta savuviskistä. Ruotsissahan on paljon viskitislaamoja, mutta tunnen niitä huonosti. Mackmyran ohella ehkä vain Smögenin viskejä olen kokeillut. 


Agitator siis viskin ja tislaamon nimi, sijainti Arbogan pikkukaupungissa Eskilstunan ja Örebron puolivälissä. Tislaajamestari Oskar Brunolla olutalalta kokemusta mm. BrewDogissa. 43 %, ei ikämerkintää, Castlen savumallasta, 40 ppm, tyhjötislattu, se lienee varsin harvinaista viskeissä. Kypsytysastioina vanha Islay-viskitynnyri ja kastanjaa. Persoonallista otetta on siis havaittavissa. Kajaanista ei kovin spesiaalia lasia löytynyt maisteluun.   


Varsin vaaleaa keltaista juomaa, voimakkaasti savua tuoksussa, lievästi hedelmäisiä päärynäisiä sävyjä. Maku on pehmeä, kevyemmin savuinen, makeahko, jopa ohut, ei tarpeeksi runkoa. Tuoksu lupasi jykevämpää kokemusta, tämä on aika laimea kokonaisuutena. Ei mitään epämiellyttävää sinänsä. Kevyt hedelmäinen vienosti savuinen tuote.Ei kommentteja: