lauantai 2. heinäkuuta 2022

Craft Beer Helsinki 2022, 3. päivä
 Kolmas päivä Craft Beer Helsingissä, paljon muitakin tapahtumia kaupungissa. Lähestyin nyt juhlapaikkaa Kaisaniemen / Helsingin Yliopiston metroaseman kautta, jossa oli hillitön Pride-jono liukuportaisiin. Olutfestarin puolella kuitenkin rauhallista. Vetäisin aloitukseen brasilialaisen Octopusin Spinning Wheelin, 8.9 %, Ekuanot, Citra, Hallertau Blanc, jopa TDH eli kolmesti kuivahumaloitu. Dankisuutta mainostetaan ja todellakin kannabis-vivahteita löytyy. Kuivaa, mehuista, tasapainoista.

 

Janne Keskisarja pikkuveljineen löytyi paikalta ja sitten Pamplonasta Naparbierin Sturmfrei-kellerbieriä, 5,3 %, kirkasta on. Maltaista, pähkinää, ihan ok. Seuraavaksi Paloaseman Panimolta Sessi On IPA, 5,5 %, tämä on käsittääkseni Brew Seekerin Late Pennasen edesmenneen Sessi-koiran muistoksi pantu sessio-IPA. Mosaic ja Eclipse voimatriona, oikein mukavaa, raikkaasti herukkaa ja bensaa. 


Lisää Naparbieriä, Dual Nature on hazy IPA, 6,1 %, Citra, Mosaic, Simcoe. Aika kirkas, herukkaa tässäkin. Kuivaa, ei niin raikasta , mutta vielä ok. Aiemmassa postauksessani kynnysmaksuista kaljakekkeriä kritisoinut Ilkka Sysilä oli päätynyt Kotka Steamin tiskin taakse trokaamaan sikäläisiä tuotteita. Kävin hakemassa Koippa NEIPAa, jota ehdin jo juomaan Tampereen SOPPissa. Varsin täysi lasi tuli, kuivaa, sitrusta, varsin raikasta. 


Jannen vinkistä hain Sorin tiskiltä Cold Shizzlen, jossa puolalainen Rockmill yhteistyötoimijana, se on tullut aiemmin vastaan Zichovecin kollabossa. Vain 5,5 %, tässäkin Eclipseä, myös Galaxya ja Vic Secretiä, eli puhtaasti australialaisilla humalilla edetään. Kevyesti samea, kirpeää, jopa sitruunaa, raikasta, hyvää on. Juuri helteeseen sopivaa. Madridin Oson Without Youssa 6,0 %, Verdant-hiivalla pantu NEIPA, Citra ja Idaho 7. Samea, mehuinen, pehmeä, ok. Puhdas, mutta ei kunnolla katkeroa.


Avasin torstaina festarin Cervisiamin surkealla Bad Mangolla ja päätin päättää sen saman valmistajan tuotokseen. Nyt oletettavasti vähän parempaa, Deep Eye on IPA, 7,2 %, TDH, Sabro, Mosaic, Citra ja Amarillo. Samea, hartsia, kirpeyttä, ei kovin raikas. Mutta sentään parempi kuin Bad Mango, minttuakin nyt Sabron tyyliin mukana. Sää alkoi käydä niin painostavaksi, että pakko poistua sisätiloihin. Ei kommentteja: