perjantai 1. heinäkuuta 2022

Craft Beer Helsinki 2022, 2. päivä
 Toinen festivaalipäivä, edelleen helteinen sää, mutta nyt enemmän pilvisyyttä. Työkaveri vaihtui eilisestä, mutta sijainti alueella suunnilleen sama. Oulusta paikalla Heli Kinnunen ja Jari Sillanpää, Tampereelta Timo Alanen, useita muitakin tuttuja taas liikkeellä. Avasin pelin nyt brasilialaisen Octopusin Waving Handsillä, joka netissä näyttää tuntevan myös nimen Waving Palms. 6,6 %, Nelson Sauvin ja Citra, bensaa, yrttisyyttä, heikommin katkeruutta. Ei aivan raikkaimmillaan. Olarin tiskillä kävin Hanna Montosen eroamisesta järkyttyneenä tuupertelemassa, Intentional Drips hazy IPA tarttui mukaan, 6,5 % Citra, Idaho Gem, Nelson Sauvin. Olut oli hyvin mehuinen, ehkä nyt oli jo liikaa juicea, kaikki muu peittyi sen alle. 

Naparbierin tiskillä kävin nolaamassa itseni, kun sanoin käyneeni panimon lähiseudulla Baskimaassa muutama vuosi sitten. Panimon edustaja totesi kuivasti, että toivottavasti jatkossa pääset vielä lähemmäs Navarran Pamplonaan. Naparbierin Nose jatkoi samalla vahvuudella edellisten oluiden kanssa, nyt 6,6 % ja 70 IBU. West coast IPA siis, Citra ja Simcoe. Lievästi samea, hyvin maltainen, ei sitrusta vähääkään, lähes jauhoinen, oikeastaan hyvin epämiellyttävä. BrewHeartin Tour De France oli lopulta onnistunut tuote, kollabo-panimona mukana Little Rain Barcelonasta, 8.0 %, Strata ja Mosaic. Samea, makeahko, raikas, persikkainen. Oikein hyvää. 


Fat Lizardin Double Murder Pointissa 8,0 %, ruskea. Mäntyä, pihkainen, kevyesti hedelmäinen. Selvästi parempi WC-tulkinta kuin Naparbierin Nosessa. Ontariolaisen Collective Artsin Life In The Clouds tuttu ennestään tölkkiversiona, hedelmäisyyttä ja raikkautta hyvin festivaalin hanatarjontana. Samalta panimolta Beer Club IPA No 3, 6,5 %.  Pehmeää, sitrusta, kevyehkö, raikas, oikein hyvää.


Groningenin Folkingebrew'lta nyt dickensläisesti nimetty  A Tale Of Two Cities, tupla-IPA, 8,5 %, kumppanina saman kaupungin Floem, uusiseelantilainen Riwaka vetää pääroolin, tukemassa Citra ja El Dorado. Pehmeää, hedelmäistä. Päivän parhaita, vaikka ei jälkimakua, tykkäsin kovasti. Session päätteeksi vielä oululaisen Naïlo Brewingin Orinoco-maitokauppaolut, 5,5 %, 38 IBU, El Dorado nyt sinkkuhumalana. Sähkökatkos häiritsi tarjoilua, olut jäi hieman liian lämpimäksi, mutta kuivaa, lievästi hedelmäistä kamaa. Ihan ok. Mukavaa oli taas, ehkä vielä jatkoa kolmantenakin päivänä.Ei kommentteja: