perjantai 17. helmikuuta 2023

Chapter Taller Than A House, cask ale

Leedsissä kova tuuli aamulla, junayhteydet sekaisin. Jos olisin tiennyt etukäteen junaseikkailun Liverpooliin, niin olisin valinnut suosiolla bussin. Oma junani myöhästyi ensin puoli tuntia, sitten minuutti kerrallaan aina täyteen tuntiin asti. Sitten se hävisi näyttötaululta kokonaan. Menin infotiskille ja kaveri alkoi reitittämään minua etelästä kiertäen Chesterin kautta. Kerroin, että parempaa olisi löydyttävä. Kaveri sitten sanoi, että raiteella 16A on köllöttänyt Liverpoolin juna puoli tuntia, joka voi joskus lähteä. Se on kuitenkin aivan täynnä, mutta voisin yrittää. 


Tartuin vinkkiin ja ahtauduin junaan seisomaan. Juna lähti heti, 65 minuuttia myöhemmin kuin oma kadonnut junani. Homma näytti jo hyvältä, mutta lähellä Manchesteriä Stalybridgessä tiedotettiin, että eipä sitten jatketakaan Manchester Victorialta eteenpäin. Liverpooliin menijöiden on parempi hypätä pois ja tulla perässä olevalla junalla Manchester Piccadillyyn, josta voi olla Liverpool-yhteyksiä. Hyppäsin muun lauman mukana ulos ja varttitunnin päästä uusi juna tulikin, jolla pääsin Manchesteriin. Siellä harhailin aikani, kunnes löysin sivuraiteelta lähtevän Liverpool-junan. Se oli hidasta mallia, mutta lähti heti. Pysähtyi matkalla jokaisella maitolaiturillla, mutta pääsin lopulta Liverpooliin 14:10. Kaksi tuntia ja 10 minuuttia myöhässä. Matkan piti kestää 90 minuuttia. Kaikenlaista matkailussa on tullut koettua ja paljon pitempiä viiveitä. Mutta oli aika monipuolinen tapaus.


Olin sopinut tapaavani sattumoisin Liverpoolissa majailevat Kari ja Joonas Ylänteet klo 13 Roscoe Headissä. Tuli vähän viivettä, mutta noin klo 14:30 pääsin paikalle. Perinteinen moniosainen pubi ja Kari oli vielä paikalla. Joonas Liverpool Beer Festivalin päiväsessiossa. Tyypillistä, etten tiennyt festivaalista mitään ennen reissua. Loppuunmyyty tietysti ja enpä kovin fanaattinen festarijyrä enää olekaan. Roscoe Head ehkä tuttu aiemmalta Liverpool-vierailulta, ehkä ei. Tilasin hätäpäissä Fyne Ales Jarlin, vaikka parempaakin olisi ollut tarjolla. Tämä meni nopeasti janoon junakoettelemusten jälkeen.


Toisena oluena sitten Karin vinkistä modernin Chapterin caskia, panimo lähellä Cheshiressä. 3,9 %, kirkasta. Pehmeää, trooppiset hedelmät tuntuu. Makeaa, persikkaa, ei katkeroa. Puhdasta kyllä kaikin puolin. Joonaskin saapui paikalle. Liverpool, Roscoe Head, 17.2.2023.

Ei kommentteja: