torstai 2. maaliskuuta 2023

Hagström Tap Takeover ja vähän muutakin Olarin Panimolla
 Ville Leino kertoi löytäneensä yllättäen panimon nurkasta yhden kegin viime marraskuussa tehtyä Hagström West Coast IPAa. Kun Olarin taproomiin on juuri toimitettu Hagströmin uutta Groß Pilsneriä, niin syntyi kutkuttava tilanne, jota ei voinut jättää väliin. Hagströmin molemmat oluet eli koko tuotanto tarjolla samaan aikaan. Siis aito hanavaltaus. West Coast IPA nyt nelisen kuukautta vanhaa ja muutokset olivat melkoiset. Näytti aika samealta, kegi ei ollut vielä rauhoittunut. Hedelmäisyyttä oli tallella yllättävän paljon, mutta se oli muuttunut kokonaan greippiseksi. Erittäin kuivaa edelleen, mutta runko tuntuu ohuemmalta. Katkeruutta on edelleen rutkasti, mutta ehkä sekin on jonkin verran vähentynyt. Ei erityisen raikasta, mutta ei tunkkaisuutta millään tavalla. Tässä vaiheessa elämäänsä siis pliisummassa kunnossa, mutta ihan tasokasta IPAa edelleen.


Groß Pilsneriä join vasta nyt toisen kerran julkistustilaisuuden jälkeen. Vajaa viikko vanhempana täydellisen superlatiivista edelleen. En keksi vieläkään miten tätä voisi parantaa. Ville tarjosi growlerista  Rooftop Runnerin uutta versiota. Tässä edelleen pelkästään NZ-humalia, mutta erilaisella cocktaililla kuin originaalissa. 8,3 %, todella samea, öljyä, bensaa. Trooppista hedelmää hienosti. Makeaa, puhdasta, typerryttävän hyvää.  Katkeruuttakin mukana, äärimmäisen raikasta, juotavuus erinomaista. Tämä olut on ehkä Olarin ykköstuote omasta mielestä. Otettiin verrokiksi aivan tuore tölkki Runawaysta, Wai-iti, Idaho 7, Mosaic. Erittäin hyvää tämäkin, mutta jää selvästi Rooftop Runnerin sfääreistä.


Toinen growler-tuote Mic Check Solero & Strata melko samea, tuoretta appelsiinin tuoksua. Maku on vähän kulmikkaampi, ei tunkkainen, mutta vähän omalaatuinen. Kokeellisempi tapaus. Lopuksi vielä uutta Olarin mildia, joka jäi viime viikonlopun festivaalilla kokeilematta. Dark Knightro siis, 3,3 %. Paahteinen tuoksu, kuohkea maku. Hedelmää, raikkautta, kuivaa. Ei katkeroa, mutta tyylikästä kamaa. Olipa upea sessio taas kerran Otaniemessä. Espoo, Olarin Panimo, 1.3.2023.
 1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kelpo svengissähän tuo Hagström Westkoust vielä oli, saatana!