lauantai 15. maaliskuuta 2025

Craft Beer Helsinki Wanha Satama 2025, 2. päivä












Juovassa istuessa tuntui hieman rasittavalta lähteä Wanhan Sataman toiseen festivaalipäivään. Tuntui, että homma oli jo nähty ja hyytävää tuulta puskeva sääkään ei fiilistä kohottanut. Riuhtaisin kuitenkin itseni liikkeelle ja tilannetta helpotti Pitkänsillan spårasulku. Juovan edestä sekä 6T että 7T syöttivät ihmisiä nonstoppina Nokalle. Onneksi päätin  näin, koska festivaalipaikalla oli nyt pääosin uusia tuttuja edellispäivään verrattuna. Mukavaa jutustelua siis riitti ja toki ohessa tuli vähän oluttakin juotua.


Maistoin aluksi Lohjan UG:n barleywinea Round The Clock, 9,0 %. Keitetty kuulemma 900 minuuttia eli 15 tuntia. Erittäin kuiva, silti täyteläinen. Tykkään kyllä. Heti perään toinen barleywine, Nurmijärven Rajamäen Do Goodilta Barleywine 2025, 10,5 %. Pehmeä, hedelmäinen. Kuohkea, vähän katkeroakin. Ehkä vähän monimuotoisempi kuin UG:n tuote.


Sitten siirtyminen taaemman tilan tiskeille. Nancystä Hoppy Road Mad Shadow Triple IPA, 10,0 %. Raikas tuoksu, parfyyminen. Täyteläinen maku, mutta liian makea. Ei katkeroa, ei oikein säväyttänyt. Espoosta Tired Uncle Ossi. Alaotsikko lienee Uncle of Darkness, vaikka myös Prince of Darkness -otsikko näkyi. Joka tapauksessa siis kunnianosoitus Black Sabbathin solistille John "Ozzy" Osbournelle. Imperial stout, 12,0 %, kypsytystä vaahterassa ja rommissa, lievää makeutta, täyteläinen, puhdas. Paahdetta, suklaata, ei liian makea.


Fat Lizard Heller Bock, 7,4 %, Mount Hood -humalaa.  Kirkas, kuparin väriä. Maltainen ja täyteläinen. Kuiva, mutta vähän karkea, voisi olla pehmeämpi. Vähän katkeruuttakin löytyy. Lopuksi Wasa Brewingin Dark Heart BA Woodsmoke, 8,6 %, 65 IBU, imperial stout. Kyrön tynnyrissä 11 kuukautta kypsynyt. Pehmeää, tammea, mallasta, hyvä juotavuus, oikein näppärää. Tähän oli hyvä päättää tapahtuma.

Ei kommentteja: